0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

4 hjerter: Det her er musikkens svar på hønsesalat med bacon

Det swingende ensemble AK and All That Jazz Band leverede musikalsk underholdning til de spisende gæster i Krøgers Have. Og det gjorde de ganske godt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Sangerinden Anne Kristine og violinisten Kristian Jørgensen var drivende kræfter bag en omgang behageligt swingende frokostjazz.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ting skal altid bedømmes på deres egne præmisser. For det er en blodig synd at bebrejde en vellavet frikadelle, at den ikke er en chateaubriand. Derfor skal man ej heller fare i flint over, at sådan noget jazzmusik, som den veloplagte sangerinde Anne Kristine og hendes håndgangne musikanter leverer som akkompagnement til silden og snapsen, fileterne og fadøllet, kaffen og kagen, ikke er den store lytteoplevelse og ikke udfordrer ens musikalske verdensanskuelse.

Når man sidder med kniven og gaflen i hånd og er kommet uden for voldene for at få sig et stykke med steg og lidt godt til øregangen i samme moment, er det ikke modernisme a la John Coltranes ’Ascension’ eller for en sags skyld Billy Cobhams ’Spectrum’, man forventer at blive mødt af. Det ville bare få folk til at spilde remoulade på deres søndagstøj og kløjes i kapersen til Christiansøpigens Sild med fedt og rødløg.

For til det gode danske smørrebrødskøkkens velkendte blanding af fedt, salt, surt, sødt, sprødt og blødt går gamle elskede kendinge fra musicals og film bedst.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts