0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ditte Okman: »Det værste er, når jeg ikke kan sove om natten«

Det roder i Ditte Okmans tanker – og det er hun faktisk lidt træt af. Derfor har hun hyret hjælp til oprydningen derhjemme, »for når mit hoved er så fucked, er det virkeligt vigtigt, at der er fred omkring mig«, fortæller radioværten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Før Ditte Okman fik rengøringshjælp, »var der nok lidt ulækkert herhjemme«, siger radioværten, der ikke altid fik skyllet af efter aftensmaden eller ryddet børnenes legetøj op.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Lige så snart jeg får en tanke, bliver det min førsteprioritet.

Ser jeg en ubesvaret mail, skriver jeg tilbage. Beder du mig løse en opgave, går jeg i gang med det samme, også selv om jeg har en anden og vigtigere deadline.

Dybest set handler det om, at alt virker virkelig, virkelig vigtigt, når jeg står i det.

Og det betyder, at jeg har enormt mange tanker inde i mit hoved – og rigtigt meget kaos.

Det er aldrig andres skyld, men handler om, at jeg er ekstremt god til at sige ja. Så har jeg gang i ti ting på én gang, hopper fra det ene til det andet og tror, jeg skal håndtere alting samtidig.

Men det er ... virkelig udmattende, hvis jeg skal være ærlig.

Også for min familie, der godt kan føle, at jeg ikke rigtigt er til stede.

Nogle gange eksploderer jeg simpelthen. Snerrer ad mine børn, som bliver helt overraskede, fordi de bare spurgte om et glas vand. Eller indimellem aflyser aftaler, fordi det hele vælter oven i hinanden, hvis jeg ikke fik prioriteret hensigtsmæssigt.

Men det værste er, når jeg ikke kan sove om natten, når tankerne bliver til grublerier over alle de ting, jeg ikke nåede.

Jeg vil så gerne løse alting nu og her, men det behøver man jo ikke. Jeg skal virkelig bare lære at tage én ting ad gangen og på de mest hensigtsmæssige tidspunkter.

Så det netop ikke vælter rundt i skallen.

Nogle gange eksploderer jeg simpelthen. Snerrer ad mine børn, som bliver helt overraskede, fordi de bare spurgte om et glas vand

Samtidig tror jeg også, nogle mennesker bare har sådan et kaoshoved, hvor hjernen kører konstant. Og det betyder til gengæld også, at der sker meget i mit liv. Jeg får hele tiden nye ideer og håndterer faktisk mange ting i løbet af en dag.

Jeg møder skøre mennesker, får udvidet min horisont på alle mulige mystiske planer og oplever mange grineren ting. Det er selvfølgelig meget fedt. Selve tankemylderet tror jeg dog – uanset hvad – det er meget godt at få styr på.

Og jeg er i gang med at finde ud af, hvordan jeg får ryddet op i alt det, der vælter ind.

Hjælp til rengøring

Derfor har jeg også besluttet at få rengøringshjælp hver uge – og det er de bedste penge, jeg nogensinde har givet ud.

For når mit hoved er så fucked, er det virkelig vigtigt, at der er fred omkring mig. At det beskidte tøj ligger i en vasketøjskurv. Og endnu bedre: at det faktisk bliver vasket og foldet.

Det er en kæmpeluksus at få alting nulstillet hver uge.

Trække vejret og ikke tænke på, om der egentlig skal afkalkes i brusekabinen.

Førhen var der nok lidt ulækkert herhjemme; det vil min eksmand i hvert fald sige. Det er tit, jeg måske ikke lige fik skyllet af efter aftensmaden eller lagt legetøjet på plads.

Lige indtil jeg trådte på en legoklods, der gjorde helt vildt ondt, og så blev det min nye førsteprioritet.

Pludselig var jeg i gang med at sortere alle ungernes ting og tog også lige sengetøjet, selv om jeg skulle skrive en klumme.

For sådan nogle som mig tror jeg sgu, det er meget godt at udlicitere. Så er der ro på den front.

I bund og grund ligger der nok noget livskvalitet i at have styr på sit shit. Det skal i hvert fald ikke være sådan, at når jeg åbner et skab, vælter det bare ud med pis.

For jeg ved jo godt, at det er der rigeligt af inde i mit hoved«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts