0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Egypten genåbner historisk gravplads og vil have turisterne tilbage

En del af kong Djosers imponerende gravkompleks åbner efter 15 års renovering, mens Egypten forsøger at sætte gang i landets hårdtramte turistindustri.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Khaled Desouki/Ritzau Scanpix
Foto: Khaled Desouki/Ritzau Scanpix

Den sydlige grav består af et netværk af korridorer, som er dekoreret med klinker og hieroglyffer og udgør en del af det historiske Sakkara-område syd for Kairo.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mere end 4.600 år efter at Egyptens kong Djoser blev lagt i graven, er en del af hans imponerende gravkompleks nu igen åben for turister efter en gennemgribende renovering.

Det skriver Reuters.

Konstruktionen, kendt som den sydlige grav, består af et netværk af korridorer, som er dekoreret med klinker og hieroglyffer og udgør en del af det historiske Sakkara-område syd for Kairo.

Khaled Desouki/Ritzau Scanpix
Foto: Khaled Desouki/Ritzau Scanpix

De underjordiske korridorer er blevet forstærket, udsmykninger er restaureret, og der er blevet installeret belysning, fortæller Egyptens ministerium for turisme og oldtiden om renoveringen, der har taget 15 år.

Men det er ikke her i den sydlige grav, som blev bygget mellem 2.667 f.Kr. og 2.648 f.Kr., at den gamle farao ligger begravet.

Ifølge Associated Press er kong Djoser begravet i den nærliggende trinpyramide, som er Egyptens ældste stenpyramide.

Det formodes, at den sydlige grav blev bygget som et symbolsk monument eller et sted, hvor man kunne opbevare kong Djosers indre organer.

Khaled Desouki/Ritzau Scanpix
Foto: Khaled Desouki/Ritzau Scanpix

Adgang til gravstedet foregår via en stentrappe, skriver Arab News, og for enden af graven er der en brønd og et gravsted, der indeholder en enorm granitsarkofag. De blå fajancevægge i korridorerne er dekoreret med falske døre, der bærer billedet af kongen og hans titler.

Ud over trinpyramiden og den sydlige grav findes der mindst ti andre pyramider i Sakkara, som er et af Egyptens vigtigste arkæologiske områder. Trinpyramiden i Sakkara har også gennemgået en større renovering og genåbnede sidste år for publikum.

Egypten har i løbet af det seneste år offentliggjort en række arkæologiske fund, som skal være med til at sætte gang i en turistindustri, der har været hårdt ramt, først af det arabiske forår i 2011 og siden af coronavirus.

Khaled Desouki/Ritzau Scanpix
Foto: Khaled Desouki/Ritzau Scanpix