Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Første nummer. Bogmagasinet er et nyt gratis magasin om bøger, og det vil udkomme seks gange årlig. Fås hos boghandleren. Udsnit af forsiden

Første nummer. Bogmagasinet er et nyt gratis magasin om bøger, og det vil udkomme seks gange årlig. Fås hos boghandleren. Udsnit af forsiden

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt gratis bogmagasin på gaden

Nyt magasin for bogkøbere tegner lovende.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Layoutet er noget rodet.

Så er det sagt: Der er for mange annoncelignende, indrammede elementer, og der er for mange omløb, altså artikler, der ikke gøres færdige på et opslag.

Men der er meget sobert og også nyt læsestof at komme efter i det nye Bogmagasinet. Alt om Bøger – Bøger om alt, som udgives af Vangsgaards Boghandel og Forlag.

Det første af seks årlige numre er netop udkommet. Oplaget er 50.000, og man kan få bladet gratis hos boghandlere. Sigtet er klart og sympatisk: Bogmagasinet vil oplyse om nogle af de mange gode bøger, der ikke finder vej til boghandlervinduer og bestsellerlister.

Lille perle Man har fået udmærkede skribenter med på vognen, og det løfter gevaldigt. Således er Kamilla Löfströms interview med Alberte en lille perle, med tillægsspørgsmål fra far Thomas Winding som ekstra godbid. Vejen frem for redaktionen må være at få tilknyttet endnu flere gode skribenter og skrive mindre selv, for nok er chefredaktør Andreas Nordkild Poulsens interview med Jens Blendstrup interessant takket være sidstnævntes åbenhjertige udmeldinger, men godt skrevet er det ikke. (Stram op og sæt kommaer!). Søren Vangsgaard slipper bedre fra sin begejstrede og vidende artikel om Dostojevskij (som han i parentes bemærket selv har udgivet i Ole Husteds oversættelse), og det tredje redaktionsmedlem, Christian Kaaber, har skrevet en i denne sammenhæng velgørende ambitiøs artikel om Johannes Jørgensen (1866-1956), den danske digter, der blev from og katolik og derfor nærmest udrenset af Brandes. Den slags klassikerresumeer er sammen med de gode interview med til at gøre Bogmagasinet lovende.

Ren røv at trutte i
Anmeldelserne står flere forskellige skribenter for, og de vil være gode rettesnore for en forvirret boghandlerkunde. Ligeledes er det en god idé at lade en mand som John Aasted Halse give et kvalificeret og modificerende overblik over nogle af de ekspertbøger, rådvilde forældre tilbydes.

Inklusive hans egne. Samtidig får han nemlig lanceret sin egen seneste bog og begrebet dilemmafamilie – så hans honorar bør ikke have været højt.

Ellers har Bogmagasinet tilsyneladende ren røv at trutte i med hensyn til redaktionelt og kommercielt stof: Der er deklaration på varerne, og tonen er sober. Der er også en fast klumme, denne gang af Gregers Dirckinck-Holmfeld, der som erfaren anmelder ømmer sig over hjerte-, stjerne- og kokkehuetildelinger, som han kalder »det forkromede stjernekompromis« og »spontane håndkantslag«, og han opfordrer læserne til at være mindre nøjsomme.

Positive anmeldelser

Et andet fast element er kloge kendte folks præsentation af en bog, der gjorde indtryk på dem – det format kunne bruges endnu mere. Anmeldelserne er naturligvis alle positive; det er en redaktionel begrænsning, der ikke er noget at gøre ved. Bogmagasinet kan til gengæld tillade sig kun at omtale de bøger, man finder værdige.

Resten må annoncere, og det er netop annonceindtægterne, der skal få Bogmagasinet til at købe rundt. Og det burde det kunne, hvis man holder linjen og lader gode skribenter lave intense interview. For målgruppen er kræsen. Håber jeg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden