James Frey i studiet hos Larry King, over for hvem han bedyrede, at det da er o.k. at hjælpe sandheden på vej ved at tilføre dramatisk effekt, læs: omskrivning af fakta, selv når det handler om erindringer.  Foto: AP/CNN/E.M. Pio Roda

James Frey i studiet hos Larry King, over for hvem han bedyrede, at det da er o.k. at hjælpe sandheden på vej ved at tilføre dramatisk effekt, læs: omskrivning af fakta, selv når det handler om erindringer. Foto: AP/CNN/E.M. Pio Roda

Bøger

Læsere kræver millioner

Utilfredse læsere af James Freys erindringsbog - der viste sig at bygge på en løgn - kræver millioner i erstatning.

Bøger

Problemerne fortsætter med at hagle ned over den amerikanske forfatter James Frey, der 'forskønnede' sine erindringer i bestselleren 'A Million Little Pieces'.

Flere læsere af den populære bog om en misbrugers kamp tilbage til et normalt liv føler sig snydt.

Ifølge The New York Post har en kvindelig socialarbejder krævet en erstatning på ti mio. dollar, bl.a. fordi hun har anbefalet bogen til adskillige misbrugere.

Flere andre har krævet erstatninger på op til seks mio. dollar, ifølge magasinet Forbes.com, der syrligt noterer, at erstatningskravene fra læsere var lige så forudsigelige, som at solen står op hver morgen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce