Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JONATHAN BJERG MØLLER  (arkiv)
Foto: JONATHAN BJERG MØLLER (arkiv)

dødstrusler. JP-redaktør Flemming Rose står på al-Qaedas dødsliste for sin rolle i Muhammed-tegningerne, der blev trykt første gang for fem år siden.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Redaktør vil ud af Muhammedsagens skygge

Flemming Roses nye bog skal være hans vej ud af tegningernes skygge.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han er træt af, at være manden med Muhammedtegningerne. Men har også erkendt, at sådan er det.

Siden Morgenavisen Jyllands-Posten offentliggjorde de 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed for fem år siden, har emnet og debatten taget det meste af avisens kultur- og opinionsredaktør Flemming Roses tid.

LÆS ARTIKEL

»Folk har dannet sig en mening om tegningerne, hvad enten de er for eller imod, og det er meget svært at flytte noget. Derfor gider jeg ikke at diskutere det særligt meget mere, for jeg tror ikke, vi kommer videre«, siger han.

Udgiver bog på årsdagen
Torsdag er det præcis fem år siden, at tegningerne blev trykt, og samtidig udkommer Flemming Roses bog 'Tavshedens Tyranni', hvor han kommer med sit syn på sagen og forsøger at løfte debatten om ytringsfrihedens grænser op på et principielt plan.

DIREKTE

»Bogen afslutter den fase for mig, som handler om Muhammedtegningerne. Jeg folder hele min argumentation ud, så efter det her gider jeg ikke at diskutere Muhammedtegningerne, men vil i stedet henvise til min bog«, siger Flemming Rose.

Avisen er blevet et terrormål
Tegningerne blev offentliggjort 30. september 2005, og det har ændret omverdenens syn på Danmark og gjort Jyllands-Posten til et terrormål.

Og det vil være Flemming Roses værste mareridt, hvis et terrorangreb en dag lykkes.

LÆS ARTIKEL

»Den risiko har jeg og den øvrige ledelse på Jyllands-Posten en del af ansvaret for, og det står vi ved. Men tegningerne legitimerer ikke vold, og sagen er ikke et eneste menneskeliv værd«, siger han.

Ser frem til at beskæftige sig med andre emner
Flemming Rose erkender dog, at andre mennesker er villige til at ofre menneskeliv for sagen, og at der en gruppe ekstremister, som er uden for pædagogisk rækkevidde.

»Alligevel er diskussionen vigtig og når vi taler islam, så er der en stor mellemgruppe af muslimer, som kan nås ved at diskutere tolerance og ytringsfrihed«, siger han.

LÆS ARTIKEL

»Men omvendt vil jeg sige, at det også er træls for mig, at være manden med Muhammedtegningerne, for jeg interesserer mig for mange andre ting, og kunne godt tænke mig, at beskæftige mig med andre ting«, siger Flemming Rose.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden