Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Modtagelse. Førsteoplaget af 'Tavshedens tyranni' er på 6.000. Interessen kan forlagschef, Kim Hundtevad, og Flemming Rose ikke klage over.
Foto: JOACHIM ADRIAN

Modtagelse. Førsteoplaget af 'Tavshedens tyranni' er på 6.000. Interessen kan forlagschef, Kim Hundtevad, og Flemming Rose ikke klage over.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udlandet viser interesse for Roses bog

Den danske modtagelse kan få betydning for salg til oversættelse i udlandet.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forlag i Skandinavien, Europa og USA har foreløbig vist interesse for Flemming Roses bog ’Tavshedens tyranni’, men ingen udenlandske forlag har endnu købt bogen til oversættelse.

Forlagschef Kim Hundevadt fra JP/Politikens Forlag bliver imidlertid overrasket, hvis det ikke skulle lykkes at bringe bogen ud i verden, og det første bud er undervejs fra et stort norsk forlag.

Vi er i dialog med syv-otte-ni forlag, heriblandt et stort amerikansk forlag

»Vi er i dialog med syv-otte-ni forlag, heriblandt et stort amerikansk forlag, men jeg forventer ikke, at vi lukker nogen aftaler før en eller to uger efter den internationale bogmesse i Frankfurt. De skal have tid til at se, hvordan bogen bliver modtaget her i landet og til at få udarbejdet konsulentudtalelser om bogen«, siger han.

DIREKTE

Frankfurtmessen foregår fra 6. til 10. oktober, og ’Tavshedens tyranni’ bliver her præsenteret for udenlandske forlag, som får mulighed for at læse en engelsk oversættelse af bogens prolog og første kapitel.

Vigtig modtagelse
Foreløbig er bogen i den danske udgave trykt i 6.000 eksemplarer, hvad der i dagens bogmarked er et endog meget pænt førsteoplag for en debatterende og analyserende bog som ’Tavshedens tyranni’.

Forud for den store messe i Frankfurt når Kim Hundevadt ikke at få andet end en indikation af, hvordan de danske bogkøbere tager imod Flemming Roses bog, men han er helt på det rene med, at modtagelsen af bogen i Danmark kan få betydning for, hvordan det går bogen ude i verden.

TØGER ANMELDER (fire hjerter)

Når udenlandske forlag tager stilling til en bog, går de blandt andet op i, om den bliver en bestseller i hjemlandet, og hvordan kritikerne tager imod den.

»Modtagelsen har traditionelt stor betydning for de udenlandske forlag«, siger Kim Hundevadt.

Norsk Muhammedbog opgives
Forhåndsinteressen kan han og Flemming Rose i hvert fald ikke klage over.

Ikke alene var JP/Politikens Hus mandsopdækket af en hær af politibetjente dagen før udgivelsen, men på selve udgivelsesdagen i går valgte de store trykte medier alle at bringe en anmeldelse af ’Tavshedens tyranni’.

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at anmeldelsen af en bog når frem til spalterne i hovedparten af de store aviser, når den udkommer.

Flemming Rose var med torsdagens udgivelse i øvrigt ikke alene om at markere femårsdagens for Jyllands-Postens offentliggørelse af karikaturerne af profeten Muhammed.

Det samme gjorde det norske forlag Kagge. Men på en lidt andet måde end JP’s kulturredaktør. Kagge besluttede at opgive en ellers planlagt Muhammedbiografi.Den norske avis Aftenposten kan berette, at Halvor Tjønn allerede i januar sidste år afleverede manuskriptet til sin Muhammedbiografi, der ikke har nogen illustrationer.

Bogen skulle i hovedsagen basere sig på muslimske historikeres beskrivelse af profetens liv. Til Aftenposten siger forlagschef Anne Gaathaug imidlertid, at forlaget nu er blevet enig med forfatteren om, at Kagge Forlag ikke udgiver bogen.

Hun vil ikke sige, om beslutningen bunder i trusler mod forlaget, eller om man har opgivet udgivelsen, fordi andre bøger om Muhammeds liv har givet anledning til protester.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden