Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: YVES LOGGHE/AP
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samlere betaler millioner for Tintin-klenodier

En lang række sjældne Tintin-objekter var under hammeren på stor auktion i Paris, og samlerne stod klar.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var overvældende stor interesse fra samlere og tegneserienørder, da en stor bunke Tintin-relaterede objekter skulle finde nye ejere på en auktion i går i Paris.

Samlet indbragte auktionen små 1,9 millioner euro (omkring 14 millioner kroner), langt over den sum på en million euro, som auktionshuset havde regent med på forhånd

I alt skulle 856 objekter under hammeren i den tætpakkede parisiske hal. Det drejede sig om både nye og ældre ting, der alle kredsede om tegneseriehelten. 85 procent af tingene, herunder flere meget sjældne, blev solgt på auktionen.

En af de mest populære og efterspurgte objekter hos de mange købere var en original tegning lavet af seriens skaber, den belgiske tegner Hergé.

Tegningen var en kampscene fra 'Enhjørningens hemmelighed' og var på forhånd vurderet til mellem 260.000 og 300.000 kroner. Den endte med at indbringe godt 1,2 millioner kroner.

Tegneseriehæfte blev topscorer

En tegning fra en af Tintins andre eventyr, 'Rute 714 til Sydney' fik hammerslag på 670.000 kroner, omkring tre gange højere end vurderingsprisen.

Den største prishopper i forhold til vurderingen blev dog en særudgave af tegneseriehæftet 'Månen tur-retur'. Hæftet var signeret ikke blot af Hergé, men også af seks astronauter, der alle havde været på månen.

Hæftet indbragte små 750.000 kroner. Ti gange højere end vurderingsprisen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden