Foto: YVES LOGGHE/AP
Bøger

Samlere betaler millioner for Tintin-klenodier

En lang række sjældne Tintin-objekter var under hammeren på stor auktion i Paris, og samlerne stod klar.

Bøger

Der var overvældende stor interesse fra samlere og tegneserienørder, da en stor bunke Tintin-relaterede objekter skulle finde nye ejere på en auktion i går i Paris.

Samlet indbragte auktionen små 1,9 millioner euro (omkring 14 millioner kroner), langt over den sum på en million euro, som auktionshuset havde regent med på forhånd

I alt skulle 856 objekter under hammeren i den tætpakkede parisiske hal. Det drejede sig om både nye og ældre ting, der alle kredsede om tegneseriehelten. 85 procent af tingene, herunder flere meget sjældne, blev solgt på auktionen.

En af de mest populære og efterspurgte objekter hos de mange købere var en original tegning lavet af seriens skaber, den belgiske tegner Hergé.

Tegningen var en kampscene fra 'Enhjørningens hemmelighed' og var på forhånd vurderet til mellem 260.000 og 300.000 kroner. Den endte med at indbringe godt 1,2 millioner kroner.

Tegneseriehæfte blev topscorer

En tegning fra en af Tintins andre eventyr, 'Rute 714 til Sydney' fik hammerslag på 670.000 kroner, omkring tre gange højere end vurderingsprisen.

Den største prishopper i forhold til vurderingen blev dog en særudgave af tegneseriehæftet 'Månen tur-retur'. Hæftet var signeret ikke blot af Hergé, men også af seks astronauter, der alle havde været på månen.

Hæftet indbragte små 750.000 kroner. Ti gange højere end vurderingsprisen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce