Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Relancering. Bibelselskabet ønsker at ramme en bred skare af læsere med hele otte forskellige udgaver af Den Nye Aftale.

Relancering. Bibelselskabet ønsker at ramme en bred skare af læsere med hele otte forskellige udgaver af Den Nye Aftale.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Verdens vigtigste bog' udkommer i otte udgaver

Sådan har du garanteret aldrig fået Det Nye Teastamente før.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad end man er til en klassisk sort hardback-version med læderbind eller en billigere og mere funky paperback i grøn, så imødekommer Bibelselskabet ønskerne.

18. maj genudgiver forlaget hele otte versioner af den bibelske bestseller Den Nye Aftale (en nudansk version af Det Nye Testamente) på én og samme dag.

Den moderne, letlæselige version af den kristne tekst udkom første gang i 2007 og er solgt i mere end 30.000 eksemplarer.

Forskellig smag De otte nye udgaver, som består af fire i hardback, to i luksusudgaver i skind og to billigere paperbackversioner, er produceret på grund af efterspørgsel, lyder det fra Bibelselskabets salgs- og marketingchef, Morten Predstrup:

»Egentlig er der ikke tale om at forsøge at ramme nye målgrupper, men den efterspørgsel vi oplever, kommer fra vidt forskellige mennesker med vidt forskellig smag og vidt forskelligt brugsmønster«.

Med de otte udgaver forsøger forlaget, at tilfredsstille forskelligheden i befolkningen.

Uagtet baggrund og holdninger er de fleste formodentlig enige i, at der er tale om en vigtig bog – vi siger vigtigste

»Når det er sagt, så siger det sig selv, at vi meget gerne ser, at så mange mennesker som muligt får lyst til at sætte sig ind i Bibelens univers. Uagtet baggrund og holdninger er de fleste formodentlig enige i, at der er tale om en vigtig bog – vi siger den vigtigste«, tilføjer Morten Predstrup.

Krimistil eller sølvtryk
De otte udgaver har vidt forskellige udtryk. En blå hardback med blinkende lygter ligner nærmest en krimi, mens en anden kunne gøre det ud for bogen bag filmen 'The Tree of Life'.

Men Bibelselskabet har ikke tænkt i 'krimilæsere', 'romantikere', 'fagbogslæsere', 'teenagere' eller lignende segmentering.

»Vi har med vilje forsøgt at undgå stereotyper, fordi man som regel vil ramme helt ved siden af. Omvendt er udgaverne så forskellige, at vi håber, der er noget for enhver smag. Der er forskel på, om man er nysgerrig og snupper en bog for en hund og læser den på farten, eller om man synes at Det Nye Testamente på nudansk gør sig bedst i en skindudgave med sølvtryk. Og for nogle er det vigtigt, at en bog matcher ens smag i hjemmet og bogreolen«, siger Morten Predstrup

Og for nogle er det vigtigt, at en bog matcher ens smag i hjemmet og bogreolen

Ingen blodig scener

Hvilke forslag til omslag har I kasseret - og hvorfor? Der er jo f.eks. ikke forsider med blodige scener, action eller handlingsskildrende scenerier?

»Vi var temmelig grundige i vores arbejde med at finde ud af, hvad vi ville. Derfor var opdraget meget klart over for vores designer, der er firmaet 2Krogh, som er internationalt berømmet for sit arbejde med Bibeldesign og tekstopstilling. Så vi fraskrev os på forhånd de blodige scener og handlingsskildringerne. De blodige, fordi Den Nye Aftales hovedbudskab er kærligheden. Actionscener, fordi læserne selv skal skabe deres billeder inde i hovedet, når de læser Den Nye Aftale. Og her ønskede vi ikke at 'overtrumfe' med scener, der i sig selv kunne beskære læseoplevelsen«.

Den Nye Aftale er blevet til i et samarbejde mellem en række af Danmarks fremmeste eksperter i klassisk græsk, bibelfortolkning, oversættelse og nudansk. Bogen udkom første gang i 2007 og er senest revideret i 2011. De otte versioner udgives 18. maj.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden