Ungpigeroman er klog og trøstende

Bog 'Psst!' handler om en forvirret tid i livet, men har svar på mange spørgsmål.

Bøger

Viola er 12 år og forvirret.

Hvad er det hele for noget? Hun vokser, men hvor vokser hun hen? Engang var det nok at lytte til bedstefar, der var snedker.

»Man kan aldrig få borde nok«, sagde han, når han skulle tænke over tingene.

'Pssst!' er en grafisk nyskabelse af en genre. Annette Herzog er en stor kender af stort og småt i de tidlige ungpigeår, og her er det blevet til 12 kapitler om bl.a. bumser og vokseværk og en mormor sammen med tegner Katrine Clante.

LÆS OGSÅ

På billedsiden er det et puslespil af scrapbog, opslagstavle, dagbog og gemen tegneserie.

På ordsiden er det en forundringsblomst, som springer ud igennem små iagttagelser af livet, som det almindeligvis folder sig ud.

Der er sjældent noget rigtig trist i Annette Herzogs bøger. Heller ikke her. Men hun markerer de sten, man kan falde over.

Agtværdig genre

Violas forældre er skilt, og hun bor to steder. I byen kalder de hende »bonderøv«, og på landet er hun kendt som hende »dullen«.

Det får dog ingen konsekvenser for pigens undren og gode humør.

LÆS OGSÅ

'Pssst!' er usædvanlig velkomponeret. Den må have været et hestearbejde at bygge op af stemninger og farvetoner i de forskellige kapitler. At fordele oplysning og forståelse imellem ord og billede.

Teksten er i pæn formskrift. Billederne strutter af godt humør og alle de veje og vildveje, som hører til at blive voksen.

Ungpigebøger er en agtværdig genre. Især dem i dagbogsform og med heste i. Her er en slags dagbog uden hyp om følelser og forundring.

Det er klogt og trøstende, mens man venter på den uundgåelige voksendom.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce