Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Truende. Ib Michael føler sig udsat for hetz og lover anmelderen en røvfuld.
Foto: JACOB EHRBAHN

Truende. Ib Michael føler sig udsat for hetz og lover anmelderen en røvfuld.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ib Michael truer anmelder med tørre tæsk

Lars Bukdahl: Okay, jeg er en idiot, du er en nar.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg lover dig tørre tæsk, når jeg kommer hjem, og jeg mener det i så konkret forstand, at du burde politanmelde mig«.

Således lyder den foreløbige kulmination på et fjendskab, der tilsyneladende går mange år tilbage.

Truslen kan læses på forfatteren Ib Michaels blog hos forlaget Gyldendal, og adressaten er Weekendavisens frygtede litteraturanmelder Lars Bukdahl.

Den hårde tone mellem de to har tilspidset sig i kølvandet på et angreb mod den samlede anmelderstand, som Ib Michael har rettet på sin blog, og som Politiken kunne offentliggøre for et par uger siden.

LÆS OGSÅ

Stor-Muftien Lars Bukdahl
Efterfølgende er Ib Michael af flere læsere blevet bedt om at sætte navn på de anmeldere, han har haft i tankerne, da han skrev sit polemiske indlæg. På sin forfatterside hos Gyldendal har han imødekommet forespørgslen ved at stile en tekst til Lars Bukdahl, som han satirisk omtaler som »Stor-Muftien«.

Her opsummerer Ib Michael de tos lange forhold som anmelder og anmeldt.

»Over alle fatwaer svæver Stor-Muftien af Weekendavisen. I 21 samfulde år har han hånet, sparket, spyttet, frådet. Jeg har aldrig brokket mig i al den tid, og hvis jeg får behov for at gøre det igen, vil jeg foretrække Piratbugten, hvor vi kunne gå planken ud på det gode skib 'Hispaniola', hver med sin huggert«, skriver han.

Ib Michael klynker over dårlige salgstal
Lars Bukdahl benytter lejligheden til at gå til modangreb på Ib Michaels blog med et link til sin egen blog, hvor han blandt andet hentyder til, at Ib Michael skulle være forsmået på grund af dårlige salgstal.

Samtidig udlægger Bukdahl et af forfatterens tidligere blogindlæg som udtryk for, at Ib Michael gerne ville have været i lag med en forfatteren Leonora Christine Skov, dengang hun var mindreårig.

DOKUMENTATION:Læs Bukdahls blogindlæg (eksternt link)

Bukdahls indlæg på bloggen får Ib Michael til at fare i tasterne.

Ib Michael går under bæltestedet
Og denne gang nøjes han ikke med at kaste en litterær handske til en romantisk kaper-duel, men lover altså de ovennævnte »tørre tæsk«.

Ib Michael viger heller ikke tilbage for at gå under bæltestedet i sin kritik af Bukdahls anmeldelser, der ifølge forfatteren er sjuskede og hadefulde.

»Journalister, der skriver om erhvervslivet, er ansvarlig for deres research, tallene på bundlinjen skal stemme. Men som alle kulturskribenter er du fuldstændig æreløs, anmelder personer i mine bøger som ikke findes på siderne, rabler derudad, se min! Hold da kæft, hvor er den stor!«, skriver Ib Michael.

DOKUMENTATION:Læs Ib Michaels forfatterblog hos Gyldendal (eksternt link)

Lars Bukdahl er en »skallesmækkende mimose«
Efterfølgende har Lars Bukdahl klaget til Gyldendal og skrevet om truslerne på sin blog.

Det får den temperamentsfulde forfatter til at forsvare sig på sin blog, denne gang er løftet om bank dog nedtonet:

»“Voldstrusler!” hyler den forurettede kritiker nu på sin blog og truer med retssag. Manden der har svinet alt og alle, som ikke danser efter hans pibe, til i det offentlige rum. Hørte man nogen sige “skallesmækkende mimose”? Jeg vil med salomonisk ro afvente dommen: Hvordan opvejer man 16 års verbale overfald mod en enkelt forfatterkommentar på en hjemmeside?«.

Bukdahl begraver stridsøksen

Lars Bukdahl er den første af parterne, der bliver træt af at kaste mudder. Dagen efter lyder hans endnu ubesvarede håndsudrækning til Ib Michael på dennes blog:

»Kære Ib Michael. Okay, jeg er en idiot, og du er en nar, men bortset fra det:. Jeg kunne ikke finde på at true med retssag, nok er jeg en idiot, men jeg er ikke en nar«.

»Jeg undrer mig bare over, hvorfor man som erfaren sprogarbejder vi gå til den primitive yderlighed at true med tørre tæsk. og hvorfor et respektabelt forlag vil lægge hjemmeside til sådan en trussel«, skriver Lars Bukdahl, der ikke mener, at han bevidst har kørt en hetz mod Ib Michaels litterære præstationer, men medgiver at have satireret over kendissen Ib Michael.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden