Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Asrid Dalum (arkiv)
Foto: Asrid Dalum (arkiv)

Bagmand. Det er forfatteren Jens Christian Grøndahl, der gemmer sig bag pseudonymet Christian Tornbakke.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Modtager af De Gyldne Laurbær står bag kritiseret Thorning-bog

Prisbelønnet dansk forfatter står bag roman, der omtales som »smædeskrift«.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er forfatteren Jens Christian Grøndahl, der gemmer sig bag pseudonymet Christian Tornbakke, som pryder forsiden på romanen 'Det godes pris'.

Romanen udkom 6. september og har siden vakt en del palaver på parnasset, fordi romanens hovedperson har en slående lighed med Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Ellen Wilson Koch, som Grøndahls protagonist hedder, er en 45-årig socialdemokrat med »lange luksusben«, der er gift med en mand fra England, som bor i London.

Statsministerens har haft en skattesag på halsen, og så går »hellerupsildens« børn forresten i privatskole det politiske standpunkt til trods. Romanens omdrejningspunkt er dog en sag noget mere pikant end en skattesag: De forkerte folk har fået fat en i række sadomasochistiske billeder af statsministeren fra hendes studietid, og hun tager kontakt til sin gamle flamme, der nu er journalist, for at redde kastanjerne ud af ilden.

Det er bare for sjov
Den beskrivelse har fået mange til at omtale bogen som et smædeskrift mod Danmarks statsminister. Blandt dem er DR's kulturkommentator Niels Frid og Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

Sådan er bog dog slet ikke tænkt. Det siger Jens Christian Grøndahl her til aften til fjernsynsprogrammet 'Kulturen på News'.

»Det er underholdning, og det har aldrig været min hensigt at skrive noget negativt mod Helle Thorning-Schmidt«, siger Grøndahl til TV 2 News.

Jens Christian Grøndahl debuterede som forfatter i 1985 med romanen 'Kvinden i midten' og har siden udgivet omkring 20 romaner. I 1998 fik han De Gyldne Laurbær for romanen 'Lucca', og i 2008 modtog han kritikerros for sin roman 'Fire dage i marts'.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden