Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Adrian (arkiv)
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Skarp. Med poetisk præcision fremmaner Josefine Klougart sorgens følger i 'Om mørke'. Men er det nok til at stemme hende ind som 'årets forfatter 2013'?

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvem er årets danske forfatter?

Gå med på julelegen og stem på den af fem, du har som favorit.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Josefine Klougart

Nærmest som en hybrid mellem poet og romanforfatter har Josephine Klougart gennem sit korte og intense forfatterskab (fire romaner på fire år) fået stor bevågenhed og ros for sine manende og isnende præcise skildringer af kærlighed, sex, tab og sorg.

Forfatterinden har da også været i spil til flere store store priser. Senest har hun udgivet 'Om mørke', som Politikens anmelder Lillian Munk Røsing gav seks hjerter.

LÆS ANMELDELSEN

Kaspar Colling

At gå kontrafaktisk til værks kan være topunderholdende og samtidigt dybt tankevækkende. Det viste Kaspar Colling med sin fremtidsfabel ’Borgerkrigen i Danmark 2018-25’, hvor en 475-årig rigmand, som er blevet udødelig efter at have været igennem et stamcelleprogram, fortæller sin historie til en hund.

»Årets hidtil vildeste danske roman«, dømte Politikens bogredaktør Jes Stein.

LÆS ANMELDELSE

Yahya Hassan

Nogen nærmere introduktion synes overflødig. Men for en god ordens skyld: årets modtager af debutantprisen på Bogforum har som få sat dagsorden i 2013. Men sin sorte bog af en digtsamling giver Yahya Hassan råt for usødet et indblik i sin opvækst i en palæstinensisk familie i et belastet område i udkanten af Aarhus. En opvækst med tæsk, ligegyldighed og kriminalitet. Rystende i sig selv og med rystende stærke formuleringer, der kan bære hans konsekvente brug af versaler.

LÆS ANMELDELSE

Kim Leine

Vandt både Nordisk Råds litteraturpris samt Boghandlernes Gyldne Laurbær i 2013 for første del af sin store Grønlandssaga, Profeterne i Evighedsfjorden. Leine beskriver her, hvordan den unge nyuddanede præst, Morten Falck (der kommer i lighed med forfatteren selv har norske aner), drager til Grønland for at missionere ved Sukkertoppen.

Politiken anmeldte allerede bogen i 2012 og forudsagde, at det ville blive Leines store gennembrud. Og fik ret. Men selv om Leines nyeste bog altså er mere end et år gammel, har han i 2013 været én af dem, der er blevet talt mest om - og ikke mindst: læst.

LÆS ANMELDELSE

Asta Olivia Nordenhof

Med blot to udgivede digtsamlinger er den unge forfatterskole-poet blevet stokken, andre digtere måles efter. Politikens Mikkel Bruun Zangenberg gav seks hjerter og skrev »Hvis alt ikke kæntrer, tænker jeg, at Nordenhof med tiden kan blive en stor, stor litteraturfigur herhjemme« efter at have læst hendes seneste samling med titlen 'Det nemme og det ensomme'.

LÆS ANMELDELSE

Men kan hun bære titlen som årets danske forfatter 2013 i denne lille juleleg på Politiken?

Stem på din favorit i boksen til højre.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden