Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PER FOLKVER (arkiv)
Foto: PER FOLKVER (arkiv)

netlæsning. Hos e-bog-tjenesten Mofibo kan man for et fast månedligt beløb læse lige så mange bøger, som man vil.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk e-bogsleverandør går ind i Sverige

E-bogs-tjenesten Mofibo får tilført 5 mio. kr., som skal bruges til ekspansion.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

E-bogs-tjenesten Mofibo har fået 5 mio. kr. i ekstra kapital fra sine investorer, og ifølge Mofibos stifter og adm. direktør, Morten Strunge, er pengene stort set øremærket til, at Mofibo kan rykke ind i Sverige.

Med den nye kapitalindsprøjtning fra bl.a. venturefonden Seed Capital og nogle rige privatinvestorer har Mofibo i alt fået tilført 16 mio. kr.

»Det kræver mange penge og stor tålmodighed at udvikle et marked for læsning af e-bøger, men vi trykker nu speederen i bund, fordi vi kan se, at det giver mening at satse på vækst. Vi bruger mange penge på markedsføring, men det giver os også 4-5.000 nye kunder om måneden, og selv om nogle af dem forsvinder igen, så er vi tilfredse med resultatet«, siger Morten Strunge.

Vil også ind i Tyskland og Storbritannien

Mofibos koncept er, at folk for et fast månedligt beløb kan læse lige så mange e-bøger, de vil, og i øjeblikket tilbyde e-bogs-tjenesten lidt over 10.000 titler. Af konkurrencehensyn vil Morten Strunge ikke oplyse antallet af kunder.

»Men jeg kan sige, at vores kunder henter 50.000 bøger om måneden«, siger han til Politiken.

Han forventer, at Mofibo allerede i løbet af efteråret skal have tilført yderligere kapital, for ambitionerne stopper ikke ved Sverige. Mofibo vil også gerne ind i Tyskland og Storbritannien, når firmaet har etableret sig i Sverige. Ifølge Børsen er målet at have mindst 75.000 kunder i Danmark og Sverige i løbet af i år.

Vil sætte sig på markedet

Mofibos høje vækst betyder, at det vil vare et stykke tid, før selskabets drift giver overskud eller bare løber rundt, men lige nu er det heller ikke det vigtigste, påpeger Morten Strunge.

»Det vigtige lige nu er tidsperspektivet. Vi har ikke tid til at sætte os ned og vente på, at markedet vokser organisk. Vi bliver nødt til at sætte os på markedet«, siger han.

LÆS OGÅSÅ

I løbet af kort tid ventes eReolen at være klar med en fælles platform for gratis udlån af e-bøger på bibliotekerne, men det bekymrer ikke Morten Strunge. Han forventer, at en ny aftale mellem de store forlag og bibliotekerne vil blive af en karakter, så der også vil være plads til en kommericel aktør på e-bogs-markedet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden