Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CATA PORTIN/Cata Portin
Foto: CATA PORTIN/Cata Portin

Prismodtager. Kjell Westö er populær blandt både anmeldere og publikum. I hjemlandet Finland udgives hans bøger på begge officielle sprog: finsk og svensk.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nordisk Råds litteraturpris går til svensksproget finne

Kjell Westö modtager årets store pris for den historiske roman 'Hägring 38', der udkommer på dansk fredag.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 53-årige finlandssvenske forfatter Kjell Westö har vundet Nordisk Råds Litteraturpris 2014.

Forfatteren får prisen for sin roman, som fredag udkommer på dansk på forlaget Batzer & Co. med titlen ’Luftspejling 38’.

Det er ikke den første hædersbevisning, Kjell Westö modtager for sin roman. Den har allerede indbragt ham Sveriges Radios Romanpris, og romanen er desuden indstillet til Sveriges mest prestigefyldte litteraturpris, August-prisen.

LÆS ARTIKEL

Romanens handling udspiller sig i årene op til Anden Verdenskrig. Personerne i historien bilder sig ind, at de har lagt den finske borgerkrig i 1918 bag sig, selv om krigens lange skygger stadig når helt hen til dem.

De vil leve i nuet i 1930’erne og nyde fornøjelserne i hovedstaden, hvor de kan gå i biografen, på danserestaurant eller på indkøb i varehusene. De har tiltro til fremtiden og vil ikke forholde sig til de trusler, som dæmrer i horisonten.

Oprindelig lyriker

I præsentationen af Kjell Westös roman skriver juryen, at forfatteren fremtryller en mental atmosfære, hvis grundlæggende angst på en foruroligende måde minder om vores egen tid. Billederne af en truende fjende spreder sig, minoriteternes situation bliver mere og mere tilspidset og en jurist, som har skrevet et indlæg i en liberal avis, bliver overfaldet på gaden.

Oprindelig var Kjell Westö lyriker, men via noveller har han arbejdet sig over i romangenren, hvor han har opnået stor popularitet hos både læsere og anmeldere.

De to danske kandidater til den nordiske litteraturpris var Claus Beck-Nielsen for romanen ’Mine møder med De Danske Forfattere’ og Ida Jessen for novellesamlingen ’Postkort til Annie’. I 2013 vandt Kim Leine prisen for romanen ’Profeterne i Evighedsfjorden’.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden