Sara Blædel fik i dag noget af et chok, da hun fik 'De Gyldne Laurbær'. Hun var nemlig blot mødt ind på sit forlag for at få styr på sin kommende USA-turné. Hør hendes reaktion her. Kilde: politiken.tv / Mikkel Stoumann Fosgrau

Bøger

Sara Blædel vinder De Gyldne Laurbær

Storsælgende dansk kriminalforfatterinde får boghandlernes store pris for romanen 'Kvinden de meldte savnet'.

Bøger

Årets modtager af De Gyldne Laurbær er forfatterinden Sara Blædel.

Hun er kendt for sin krimiserie om kriminalassistenten Louise Rick og journalistveninden Camilla Lind, og det er da også netop for roman nummer ni i denne serie, 'Kvinden de meldte savnet', at prisen bliver tildelt.

Forfatterinden har siden 2004 været romanforfatter, har ni udgivelser i Rick-serien under bæltet og et salgstal som kun de færreste forfattere herhjemme kan hamle op med. Blædels oldschool kriminalromaner, der ofte trækker på temaer, som læserne også kender fra nyhedsstrømmen, er oversat til 14 sprog og udkommet i 1,7 millioner eksemplarer indtil nu.

Ordblind forfatter

Hun har ellers ikke den typiske forfatterbaggrund, men har både været tjener, grafiker og autodidakt journalist og tv-tilrettelægger. Det journalistiske kommer ikke fra fremmede: hun er datter af den Cavling-prisvindende journalist Leif Blædel.

Siden år 2000 har hun, til trods for at være ordblind, skrevet bøger og siden 2004 romaner. Det har fire gange givet hende Martha-prisen, der bliver uddelt af Bog & Idés læsere.

De Gyldne Laurbær er blevet uddelt siden 1949 af Danmarks boghandlere. Det foregår ved en afstemning i boghandlerklubben og tilfalder som regel en forfatter med bred appel blandt læserne, der har udgivet et værk året i forvejen. Siden 1954 er prisen blevet uddelt i første kvartal af året og går til en udgivelse, der kom året forinden.

De seneste tre år er prisen gået til henholdsvis Kim Leine, Helle Helle og senest Anne-Cathrine Riebnitzsky.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce