Podcast. Hvis du er bogmenneske, bør du blive en del af Bogfolk.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Podcast. Hvis du er bogmenneske, bør du blive en del af Bogfolk.

Bøger

Er du bogmenneske, så bliv en del af Bogfolk!

Med podcasten Bogfolk har den sektion, du læser lige nu, fået helt nye muligheder for at orientere om litteratur. Benyt dig af dem, når og hvor du vil.

Bøger

Kære lytter!

Ja, jeg ved godt, at du ikke mindst er læser, men er du klar over, hvor godt et tilbud vi har til dine ører?

Måske har du anet det ud ad øjenkrogen ved at bemærke boksen øverst til venstre, som hver uge promoverer Bogfolk, vores podcast?

Hvis ikke, er det ikke spor for sent, for det geniale ved podcast-formatet er jo, at de udsendelser, vi laver, bliver ved med at være tilgængelige. Bogfolk er en litteraturudsendelse, som du kan lytte til, hvor du vil, og hvornår du vil. Alt, hvad vi har lavet siden august 2015, ligger og venter på dig.

Fra de mange, der for længst er i fuld gang, har vi fået dejlig post. En af dem, Sanne, lyttede sig igennem samtlige udsendelser i forbindelse med en hofteoperation på Bispebjerg, en anden, Ulf, følger med fra Santa Fe, men selvfølgelig er det dansk hverdagslytteri, der præger billedet, og for mig er det en af tilværelsens genfortryllelser, at vi med vores podcast kan tilbyde avisens litteraturelskere at høre, hvordan det har været for Tine Roesen at oversætte nobelpristager Svetlana Aleksijevitj til dansk, eller lytte til Bjørn Rasmussen læse op fra ’Ming’, mens de løber kiloene af, kører i bil til Småland eller bare tusser rundt derhjemme.

Ikke mindst digterne har talt sig varme i Bogfolk

Ikke mindst digterne har talt sig varme i Bogfolk. Her kommer muligheden for at sætte lyd på litteraturen virkelig til sin ret. Ligesom den gør, når vi gør det muligt for alle dem, der ikke deltager i et af vores store litteraturarrangementer i Politikens Hus, at sidde derhjemme og høre det hele bagefter. Fik du f.eks. hørt de halvanden time, hvor psykolog Svend Brinkmann og sociolog Anders Petersen fortæller om deres holdning til diagnosekulturen? Eller vores specialudgaver om Michel Houellebecq og Tage Skou-Hansen?

Bogfolk udnytter lydmediets mulighed for at lade dig komme endnu længere ind i litteraturen, men Bogfolk skal også udfordre os selv. I stedet for at nøjes med at lade kritikerne fælde en endelig dom inviterer vi dem i studiet (Boghallens kælderetage lige ved reolerne med børnebøger!) til samtale og diskussion. Det helt unikke ved Bogfolk er nemlig, at litteraturkritikken er i fokus. Det er den, fordi den er vigtig. Det tillægges stor betydning, hvem der anmelder den nye litteratur, og hvordan de gør det.

Udviklingen har at gøre med den generelle demokratisering af smagsdommeriet, som har fundet sted, efter at enhver på nettet har fået mulighed for at udtrykke sig om hvad som helst – også bøger. Men den hænger også sammen med den identitetspolitiske vækkelse, som giver sig udslag i, at der stilles spørgsmål ved, om det nu også er nok at være litteraturkyndig for at anmelde litteratur? Hvad med alt det andet, som former anmelderens blik og i sidste instans domfældelse i avisen?

Den slags spørgsmål bliver stillet i Bogfolk og bliver besvaret af anmeldere som Lilian Munk Rösing, Mikkel Krause Frantzen, Kizaja Routhe-Mogensen, Bo Tao Michaëlis, Lise Garsdal, Thomas Bredsdorff, Lasse Horne Kjældgaard, Hans Hertel, Bjørn Bredal, Søren Vinterberg, Steffen Larsen, Kim Skotte, Sophie Engberg Sonne, Poul Anders Aarøe Pedersen, Lars Hedebo Olsen, Henrik Vesterberg og Alexander Vesterlund.

Litteraturen bliver også præsenteret på andre måder. Bogfolk orienterer også om, hvilke bøger der er på vej, hvad der sælger bedst, og giver smagsprøver på interview, som er på vej i Bøger. Det står Carsten Andersen, Tine Maria Winther og Christina Thiemer for.

Bogfolk ligger til vores store glæde højt på iTunes’ liste over de mest populære podcasts i Danmark og er ofte den mest aflyttede af dem, der handler om litteratur, men vi vil gerne have endnu flere lyttere, så vi håber, at du, der endnu ikke er gået om bord i podcast-verdenen, vil overvinde begyndervanskelighederne. Det gælder bare om at trykke på de rigtige taster. Som du gør, når du henter alt muligt andet indhold via diverse tjenester.

Er du bogmenneske, så bliv en del af Bogfolk!

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce