Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: Michel Euler/AP
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvordan de, som råber islamofobi i virkeligheden imødegår racisternes ærinde

PODCAST: Rune Lykkeberg snakker med Flemming Rose om Charlie Hebdos myrdede redaktør Stéphane Charbonnier og dennes nye bog. Og så er bogserier og Shakespeare i nye klæder hot, melder Boghallens kække trendspotter.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En tidligere redaktør Stéphane Charbonnier, også kaldet Charb, skrev bogen ’Hvordan de, som råber islamofobi i virkeligheden imødegår racisternes ærinde’ kun to dage, før han mistede livet i terrorangrebet mod Charlie Hebdo sidste år.

Forfatter, journalist og kulturredaktør på Jyllandsposten, Flemming Rose, som i 2005 var redaktør på avisen under Muhammedtegningerne, fortæller om Charbs bog.

Og så fortæller Bogkælderens værtinde Christina Thiemer om, hvad der er 'in' på serieområdet. Hun er især begejstret for 'Shakespeare retold', hvor store forfattere genskriver Shakespeares dramaer.

Ugens litteraturprisanmelder, præsten Pernille Østrem, arvede for nyligt Ursula Andkjær Olsens samlede værker fra sin afdøde morfar. Hør Pernilles poetiske læsning af den prisnominerede ’Udgående farttøj’.

Gæster: Flemming Rose, Christina Theimer

Litteraturprisanmelder: Pernille Østrem

Vært: Rune Lykkeberg

Redaktion: Rune Lykkeberg og Hanne Budtz-Jørgensen

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden