0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tobias Selnæs Markussen, Sara Brincher Galbiati & Peter Helles Eriksen
Foto: Tobias Selnæs Markussen, Sara Brincher Galbiati & Peter Helles Eriksen

RUMVÆSNER: Sirianna Kailani og Grace Rumpf bor i Sedona, Arizona, som har et af de højeste antal indrapporterede UFO-observationer i USA. Rumvæsnerne er eftersigende tiltrukket af et særligt magnetisk fænomen i Sedonas røde jord, der kan fungere som en interdimensionel portal.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bortført af rumvæsner og i nærkontakt med UFO'er

PODCAST: I denne uges Bogfolk kan du høre folkene bag fotobogen 'Phenomena' fortælle om de aliens og UFO'er, man eftersigende kan møde i den amerikanske ørken. Vi bevæger os ud i UFO-litteraturens ydre rum og zoomer desuden ind på de poetiske nyskabelser i Marianne Larsens nyeste digtsamling. Og så kan du høre, hvad litteratur betyder for drabsmænd og livstidsfanger i Herstedvester Fængsel.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vores jordklode får jævnligt besøg af både rumvæsener og UFO’er. I hvert fald, hvis man skal tro nogle af de amerikanere, som fotograferne bag fotobogen ’Phenomena’ har mødt. Hør Sara Galbiati, Peter Helles Eriksen og Tobias Selnæs fortælle om deres undersøgende rejse gennem de amerikanske stater Nevada, New Mexico og Arizona, hvor de har udforsket, hvad der egentlig ligger til grund for UFO-fænomenet. Vi får desuden besøg af science-fiction ekspert Stig W. Jørgensen, som fortæller os om UFO’ens plads i litteraturen.

Og så skal vi omkring Marianne Larsen nye digtsamling, som Lilian Munk Rösing har anmeldt. Den hedder ”Og tiden i vild tilstand mod min hud” og Lilian forklarer, hvordan digtenes poetiske nyskabelser dynamiserer vores stivnede eksistens og vores spontant uforelskede marathonkroppe.

Til sidst i programmet kan du høre en reportage fra Herstedvester Fængsel, hvor journalist Sebastian Wittrock har mødt nogle af de drabsmænd og fanger, som engagerer sig i fængslets nyopstartede læseklub.

Gæster i studiet: Sara Galbiati, Peter Helles Eriksen, Tobias Selnæs, Stig W. Jørgensen og Lilian Munk Rösing

Vært: Silke Fensman

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde, Hanne Budtz-Jørgensen, Sebastian Wittrock og Astrid Skov.

Hør ugens Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hu