0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Seksuelle utopier og spøgelsespoesi sprutter med billedkraft

PODCAST: Spøgelser, sex, kvinder, begravelser, underjordiske utopier, sølvglimmer og spyt. Ugens Bogfolk anmelder Emily Dickinsons mystiske spøgelsesdigte, Niels Lyngsøs seksuelle utopi og Olga Ravns fedtede, hvide rose.

FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

SPØGELSESPOESI: Forfatteren Olga Ravns spøgelsesroman 'Celestine' virker til at hilse på den amerikanske digter Emily Dickinsons spøgefulde lillepigepoesi, siger Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En anonym og spøgelsesagtig, hvid kvindeskikkelse vandrer hvileløst rundt i dansk samtidslitteratur. Det er den amerikanske digter Emily Dickinson, som døde i 1886 og som nu er blevet genudgivet i forfatteren Bente Clods oversættelse. Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen har anmeldt bogen og forklarer i denne uges Bogfolk, hvorfor Emily Dickinson poesi er så mystisk, vild og interessant.

Og så skal vi ned i den parisiske undergrund i et labyrintisk mørke, hvor forfatteren Niels Lyngsøs nye roman udspiller sig. Bogen har en klar feministisk agenda, og forfatteren erklærer sig enig med sin hovedperson i, at der er behov for en kritik af patriarkatet i en dybt sexforskrækket kultur.

Lilian Munk Rösing har anmeldt bogen og givet den 4 hjerter i Politiken. Hun forklarer, hvordan romanens to fortællespor mødes i et genetisk transmitteret modermærke og en rituel tatovering mellem skulderbladene.

Til sidst i programmet skal vi omkring den snarlige fødselar Olga Ravns forfatterskab. Hendes seneste digtsamling ”Den hvide rose” er lige dele sølvglimmer og spyt, og så er den helt igennem tryllebindende, mener både Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Lilian Munk Rösing.

Gæster i studiet: Niels Lyngsø, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Lilian Munk Rösing.

Vært: Silke Fensman

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen

Hør ugens Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.