Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Laugesen og Elena Maria Askløf
Foto: Peter Laugesen og Elena Maria Askløf

EUROPA: Peter Laugesen og Elena Maria Askløf debuterer med en litterær rejseberetning om deres møde med unge mennesker fra 24 europæiske lande.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Europas fremtid skal formes af unge visionære

PODCAST: I ugens Bogfolk kan du møde to unge forfattere, som mener, at Europas fremtid skal formes af den sprudlende, visionære ungdom. Tue Andersen Nexø forklarer, at dansk litteratur de sidste 20 år er præget af velfærdsskepsis. Og så anmelder vi Christina Hesselholdts nye roman 'Vivian'.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Europas unge må godt være naive og visionære, så længe de engagerer sig, forklarer de to forfattere Elena Maria Askløf og Peter Laugesen, som du kan møde i denne uges Bogfolk. De sidste 20 års dansk litteratur er ambivalent og akavet i sin velfærdsskepsis, siger Tue Andersen Nexø. Og så er der næsten ikke adjektiver nok til at beskrive Christina Hesselholdts fremragende skrivestil i den nye roman 'Vivian'.

Med andre ord: Ugens Bogfolk når vidt omkring i det litterære, europæiske, kosmopolitiske og velfærdsdanske landskab.

Hør Elena Maria Askløf og Peter Laugesen fortælle om deres rejse gennem et kriseramt Europa set fra ungdommens perspektiv. I bogen "Vores Europa - rejsefortællinger om de nye europæere" sætter de ansigter på statistikkerne og møder europas unge - både den tabte generation, de nye, unge højrenationalister og sig selv.

Og så er dansk litteratur de sidste 20 år karakteriseret ved en såkaldt "social vending", hvor en række forfattere er særligt optaget af den daglige, velfærdsdanske virkelighed. Det mener i hvert fald lektor på Københavns Universitet, litteraturkritiker og forfatter Tue Andersen Nexø, som har skrevet bogen "Vidnesbyrd fra velfærdsstaten".

Til sidst i programmet dykker vi ned i en roman, der udforsker forholdet mellem tavshed og tale, nemlig "Vivian" af Christina Hesselholdt om den amerikanske gadefotograf Vivian Maier. Den har Lilian Munk Rösing anmeldt, hun synes den er fantastisk, og der er næsten ikke adjektiver nok til at beskrive Hesselholdts helt særlige, kokette og herlige skrivestil.

Gæster i studiet: Elena Maria Askløf, Peter Laugensen, Tue Andersen Nexø og Lilian Munk Rösing

Vært: Silke Fensman

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen

Hør ugens Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden