0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk: »Vi har alle hver vores Søren Ulrik Thomsen«

PODCAST: Denne uges Bogfolk cementerer, at de fleste har hver deres skæve eller særlige, poetiske alliance med den danske digterlegende Søren Ulrik Thomsen. Hør en anmeldelse af Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarters nye album 'POWER', få et gensyn med Emil Aarestrups bobler i bækken og få et indblik i den kinesiske forfatter Yu Huas roman om at sælge blod.

MIK ESKESTAD
Foto: MIK ESKESTAD

LYRIK. Digter Søren Ulrik Thomsen er sammen med musikgruppen Det Glemte Kvarter aktuel med musik- og poesialbummet 'POWER', som Politikens anmelder giver 4 hjerter.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Erotiske, poetiske breve fra den for længst afdøde Emil Aarestrup. Musik og poesi fra en nulevende digterlegende. Og en kinesisk roman om en mand, der sælger blod.

Denne uges Bogfolk, Politikens ugentlige litteraturpodcast, når vidt omkring i det litterære landskab.

Hør Jes Stein Pedersen i samtale med Thomas Bredsdorff om digteren og lægen Emil Aarestrups liv. Det Danske Sprog- og Litteraturselskab har udgivet Emil Aarestrups breve i 4 bind, der ifølge Bredsdorff udgør et værdifuldt supplement til skildringen af Aarestrup som privatperson og som digter.

Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter er aktuelle med det nye musik- og poesialbum 'POWER'. Her udsættes Thomsens digte for både diskorytmer, elektropop og mere klassisk spoken word-oplæsning. Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen har anmeldt albummet og givet det 4 hjerter, selvom hun synes, at Thomsens digte har sin egen musik og rytme og derfor indimellem punkteres af Det Glemte Kvarters musikalske eksperimenter.

Jes Stein Pedersen er slet ikke er begejstret for albummets fortolkning af Thomsens digte. »Men vi har alle hver vores Søren Ulrik Thomsen«, understreger Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen, der også har et særligt forhold til forfatterens poetiske univers.

Til sidst i Bogfolk skal det handle om den kinesiske forfatter Yu Huas roman ’Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod.' Alexander Vesterlund har læst bogen og er begejstret.

Gæster i studiet: Thomas Bredsdorff, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Alexander Vesterlund

Vært: Jes Stein Pedersen

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Katrine Hornstrup Yde, Hanne Budtz-Jørgensen og Silke Fensman.

Hør ugens udgave af Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.