0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk: »Kulturlandskabet ryster og gamle tidsskrifter må forandre sig«

Podcast. Gyldendal lukker det litterære tidsskrift Kritik, men hvad betyder det egentlig for litteraturkritikken og for vores tid, spørger Jes Stein Pedersen i denne uges Bogfolk.

FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

LITTERATURKRITIK: Forfatter og digter Ursula Ankjær Olsen har senest været redaktør på litteraturtidsskriftet Kritik sammen med lektor i Litteraturvidenskab Elisabeth Friis.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Kulturlandskabet ryster og gamle tidsskrifter må forandre sig«, siger Politikens litteraturkritiker Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen til Jes Stein Pedersen i denne uges Bogfolk, som er en nekrolog over det litterære tidsskrift Kritik.

Kritik blev grundlagt i 1967, og under skiftende redaktører har det været et vigtigt forum for den kritiske, danske intelligentsia. I sidste uge proklamerede Gyldendal, at tidsskriftet lukker. Men hvad sker der med dansk litteratur, med humaniora og med litteraturkritikken efter lukningen af Kritik?

Har tidsskriftet formået at bygge bro mellem den akademiske og den øvrige verden i sin næsten halvtredsårige levetid? Hvad siger lukningen af Kritik om vores tid? Er Kritik blevet for akademisk? Og hvad med den anti-institutionelle, frie tanke?

Det og meget mere kommer Jes Stein Pedersen, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Mikkel Krause Frantzen omkring i denne uges Bogfolk.

Gæster i studiet: Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Mikkel Krause Frantzen

Vært: Jes Stein Pedersen

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz Jørgensen, Katrine Hornstrup Yde og Silke Fensman

Hør ugens Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere