0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

LITTERATURKRITIK: Forfatter og digter Ursula Ankjær Olsen har senest været redaktør på litteraturtidsskriftet Kritik sammen med lektor i Litteraturvidenskab Elisabeth Friis.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: »Kulturlandskabet ryster og gamle tidsskrifter må forandre sig«

Podcast. Gyldendal lukker det litterære tidsskrift Kritik, men hvad betyder det egentlig for litteraturkritikken og for vores tid, spørger Jes Stein Pedersen i denne uges Bogfolk.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Kulturlandskabet ryster og gamle tidsskrifter må forandre sig«, siger Politikens litteraturkritiker Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen til Jes Stein Pedersen i denne uges Bogfolk, som er en nekrolog over det litterære tidsskrift Kritik.

Kritik blev grundlagt i 1967, og under skiftende redaktører har det været et vigtigt forum for den kritiske, danske intelligentsia. I sidste uge proklamerede Gyldendal, at tidsskriftet lukker. Men hvad sker der med dansk litteratur, med humaniora og med litteraturkritikken efter lukningen af Kritik?

Har tidsskriftet formået at bygge bro mellem den akademiske og den øvrige verden i sin næsten halvtredsårige levetid? Hvad siger lukningen af Kritik om vores tid? Er Kritik blevet for akademisk? Og hvad med den anti-institutionelle, frie tanke?

Det og meget mere kommer Jes Stein Pedersen, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Mikkel Krause Frantzen omkring i denne uges Bogfolk.

Gæster i studiet: Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Mikkel Krause Frantzen

Vært: Jes Stein Pedersen

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz Jørgensen, Katrine Hornstrup Yde og Silke Fensman

Hør ugens Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.