0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk: Techno er en tilstand og en livsrytme

PODCAST: Ugens Bogfolk byder på en anmeldelse af Niels Henning Falk Jensbys narkotiske debutroman 'Techno', et indblik i spionmesteren John le Carrés erindringsbog 'Duernes tunnel' og en snak om Mich Vraas roman om den danske slavehandel fra Afrika 'Haabet'. Og så er amerikanske Jonathan Safran Foer romanaktuel efter 11 års pause.

Joakim Almroth
Foto: Joakim Almroth

FORFATTERDEBUTANT: Niels Henning Falk Jensby har skrevet en fantastisk og smertelig debutroman om techno som tilstand og livsrytme, mener Mikkel Krause Frantzen.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I ugens Bogfolk, Politikens ugentlige podcast om litteratur, taler Jes Stein Pedersen med Mikkel Krause Frantzen om Niels Henning Falk Jensbys debutroman 'Techno', som skildrer et seksuelt, smerteligt, stærkt og rytmisk indblik i det københavnske homo-miljø.

Og så er Storbritanniens patriotiske spionmester John le Carré aktuel med en bog fuld af erindringer fra sit liv som spion, forfatter, søn og meget mere. Bogen hedder 'Duernes tunnel - historier fra mit liv', og Bo Tao Michaëlis fortæller om romanen og forfatteren.

Endelig gælder det Mich Vraas roman 'Haabet' om den danske slavehandel fra Afrika. I de 150 år slavehandlen stod på, regner man med, at 300.000 afrikanere blev indfanget. Kun en tredjedel overlevede turen over Atlanten. Hans Hertel anmelder bogen og forklarer.

Vi glemmer selvfølgelig ikke, at amerikanske Jonathan Safran Foer er romanaktuel efter 11 års pause. Det store gennembrud kom i 2005 med 'Ekstremt højt og utrolig tæt på' og i næste uge udkommer så romanen 'Her er jeg'. Hør et udsnit af Politikens interview med forfatteren og find ud af, hvorfor titlen refererer til den bibelske historie om Abraham og Isak.

Medvirkende forfattere: Niels Henning Falk Jensby og Jonathan Safran Foer

Gæster i studiet: Mikkel Krause Frantzen, Bo Tao Michaëlis og Hans Hertel

Vært: Jes Stein Pedersen

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen

Hør ugens udgave af Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.