0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Joakim Almroth
Foto: Joakim Almroth

FORFATTERDEBUTANT: Niels Henning Falk Jensby har skrevet en fantastisk og smertelig debutroman om techno som tilstand og livsrytme, mener Mikkel Krause Frantzen.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: Techno er en tilstand og en livsrytme

PODCAST: Ugens Bogfolk byder på en anmeldelse af Niels Henning Falk Jensbys narkotiske debutroman 'Techno', et indblik i spionmesteren John le Carrés erindringsbog 'Duernes tunnel' og en snak om Mich Vraas roman om den danske slavehandel fra Afrika 'Haabet'. Og så er amerikanske Jonathan Safran Foer romanaktuel efter 11 års pause.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I ugens Bogfolk, Politikens ugentlige podcast om litteratur, taler Jes Stein Pedersen med Mikkel Krause Frantzen om Niels Henning Falk Jensbys debutroman 'Techno', som skildrer et seksuelt, smerteligt, stærkt og rytmisk indblik i det københavnske homo-miljø.

Og så er Storbritanniens patriotiske spionmester John le Carré aktuel med en bog fuld af erindringer fra sit liv som spion, forfatter, søn og meget mere. Bogen hedder 'Duernes tunnel - historier fra mit liv', og Bo Tao Michaëlis fortæller om romanen og forfatteren.

Endelig gælder det Mich Vraas roman 'Haabet' om den danske slavehandel fra Afrika. I de 150 år slavehandlen stod på, regner man med, at 300.000 afrikanere blev indfanget. Kun en tredjedel overlevede turen over Atlanten. Hans Hertel anmelder bogen og forklarer.

Vi glemmer selvfølgelig ikke, at amerikanske Jonathan Safran Foer er romanaktuel efter 11 års pause. Det store gennembrud kom i 2005 med 'Ekstremt højt og utrolig tæt på' og i næste uge udkommer så romanen 'Her er jeg'. Hør et udsnit af Politikens interview med forfatteren og find ud af, hvorfor titlen refererer til den bibelske historie om Abraham og Isak.

Medvirkende forfattere: Niels Henning Falk Jensby og Jonathan Safran Foer

Gæster i studiet: Mikkel Krause Frantzen, Bo Tao Michaëlis og Hans Hertel

Vært: Jes Stein Pedersen

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen

Hør ugens udgave af Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne