BOGFOLK: Psykologiprofessor Svend Brinkmann er aktuel med bogen 'Ståsteder', som er en opfølger til bestselleren 'Stå fast'.
Foto: POLFOTO

BOGFOLK: Psykologiprofessor Svend Brinkmann er aktuel med bogen 'Ståsteder', som er en opfølger til bestselleren 'Stå fast'.

Bogfolk

Bogfolk Special: Svend Brinkmann står fast på eksistentiel og etisk føde

PODCAST: Mød psykologiprofessor Svend Brinkmann i samtale med Jes Stein Pedersen i denne Bogfolk Special, hvor du kan høre Brinkmanns ideer om de eksistentielle og etiske værdier, vi må stå fast på for at finde mening i en grænseløs udviklingskultur.

Bogfolk

I denne Bogfolk Special kan du høre Svend Brinkmann i samtale med Jes Stein Pedersen om, hvordan den nye bog ’Ståsteder’ ikke kun forholder sig til det at stå fast som en nødbremse i en grænseløs udviklingskultur, men også hvordan man lærer at stå fast i tilværelsen.

'Det at stå fast er en modgift mod den udviklingstvang, evige fleksibilitet og omstillingsparathed, som vi kender fra jobannoncer. Men man kan ikke kun leve af modgift. Der skal eksistentiel og etisk føde til', siger psykologiprofessor Svend Brinkmann til Politikens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen i denne Bogfolk Special.

Den eksistentielle og etiske føde præsenterer Svend Brinkmann i bogen 'Ståsteder', som udfolder 10 filosofiske og idéhistoriske veje til at stå fast i tilværelsen. Jes Stein Pedersen spørger ind til bogen, men prøver også at få svar på, om Brinkmann egentlig tror på en skabende Gud og om han snart vil udfolde en mere grundlæggende civilisationskritik.

Optagelserne i denne podcast er fra et live arrangement på Politiken, hvor samtalen mellem Svend Brinkmann og Jes Stein Pedersen foregik foran et større publikum i Pressen. På grund af tekniske vanskeligheder har vi desværre været nødt til at klippe publikums spørgsmål til Svend Brinkmann ud af podcasten.

Medvirkende: Svend Brinkmann

Vært: Jes Stein Pedersen

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen

Hør vores Bogfolk Special om Brinkmann her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce