Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Rob Carr/AP
Foto: Rob Carr/AP
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sangfugl-forfatteren Harper Lee er død

Harper Lee, der skrev 'Dræb ikke en sangfugl', er ifølge lokale medier død.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hun har kun skrevet to bøger, men alligevel var det en markant og verdensberømt forfatter, der døde fredag. Harper Lee blev 89 år.

Hun udgav tilbage i 1960 romanen 'To Kill a Mockingbird', der på dansk kom til at hedde 'Dræb ikke en sangfugl'.

Den handler om voldtægt og racisme i en fiktiv sydstatsby ved navn Maycomb i delstaten Alabama. Romanen vandt Pulitzerprisen for bedste skønlitterære udgivelse året efter.

Den blev senere også omsat til en film, der vandt en Oscar, og bogens regnes for en af amerikansk litteraturs største klassikere.

Harper Lee brød sig dog ikke om den megen opmærksomhed, som bogen medførte. Hun flyttede et par år senere tilbage til sin fødeby, Monroeville i Alabama, og hun nægtede at give interviews.

Derfor hørte man ikke ret meget til forfatteren indtil hun sidste år udgav 'Go Set A Watchman', som også foregår i Maycomb med samme fortæller og faktisk er skrevet allerede i 1956, men altså måtte vente næsten 60 år med at blive udgivet.

Den handler om den oprindelige hovedperson, Scout, som i mellemtiden er blevet en voksen kvinde.

Når den ikke blev udgivet i første omgang, var det fordi forlagsredaktøren var mere interesseret i Scouts tilbageblik på sin barndom.

Derfor opfordrede redaktøren Harper Lee til at skrive en ny bog, som altså gik hen og blev en kæmpe succes med mere end 40 millioner solgte eksemplarer verden over.

For nylig blev det offentliggjort, at der er lavet aftale om en Broadway-opsætning af 'Dræb ikke en sangfugl', men premieren kommer altså til at foregå uden forfatteren blandt publikum.

LÆS UDDRAG

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden