Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged

Psykologi-professor Svend Brinkmann har netop udgivet bogen 'Gå glip'. Anmelderne kritiserer blandt andet Brinkmann for at være »systembevarende« og hyklerisk.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldere: Hvad går du egentlig selv glip af, Svend Brinkmann?

Anmeldelserne af Svend Brinkmanns ’Gå glip’ svinger mellem lunken middelkarakter og stor begejstring.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svend Brinkmann har skrevet en bog om »begrænsningens kunst«. Om mådehold. Og om at lære at gå glip og blive i stand til at forlade den »hedonistiske trædemølle«.

I Nordjyske kastede den øvelse fem stjerner af sig. Og i Politiken var Allan Holmgren ligeså begejstret for de »fremragende« 144 sider, som blev tildelt fem ud af seks hjerter.

En mindre hjertelig medfart fik ’ Gå glip – om begrænsningens kunst i en grænseløs tid’ i Berlingske, hvor sociolog og folketingsmedlem Henrik Dahl (LA) betegnede bogen som »en moralsk opsang til et diffust ’I’, der udtales som et ’vi’, og der serveres vel rigeligt med selvreference til tidligere værker i den populære genre«.

Det kunne ikke kaste mere end tre stjerner af sig.

Efterfølgende anklagede Brinkmann på Facebook Henrik Dahl for at gå efter manden i stedet for bolden i anmeldelsen.

Gode iagttagelser i opskruet tempo

I Information kritiseres Brinkmanns »vi«, der ifølge Peter Nielsen ikke synes at omfatte forfatteren selv, også.

Psykologi-professoren kritiseres for at være en »systembevarer«, og der associeres til »andre selvhjælpsbogsforfattere, der også mente at sidde inde med løsningen på den rette kost og det gode liv og siden viste sig som de største hyklere«.

Flere anmeldere peger på, at Svend Brinkmann, der har udgivet tre bøger på tre år, i hvert fald ikke selv synes at have skruet ned for tempoet endsige gået glip af noget. Den pointe fremhæves også af Henrik Jensen, som i Jyllands-Posten giver ’Gå glip’ fire stjerner.

Hos Kristeligt Dagblad er Sørine Gotfredsen i udgangspunktet begejstret for Brinkmann og bogens »gode iagttagelser om begrænsning, afkald og karakterdannelse«.

Samtidig opfordrer Gotfredsen dog Brinkmann til »at skrive længere og langsommere og mere frigjort fra netop den hektiske mentalitet i vor tid, som han med god grund er så bekymret for«. Gotfredsen kvitterer med tre stjerner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden