Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Dan Brown sender igen Robert Langdon ud på eventyr.
Foto: Markus Schreiber/AP

Dan Brown sender igen Robert Langdon ud på eventyr.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan har Politiken anmeldt Dan Browns tidligere bøger

Det vil være synd at kalde bestsellerforfatteren Dan Brown en anmelderyndling.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han er på top 2-listen over forfattere, der kan sælge flest bøger hurtigst, kun overgået af J.K. Rowling.

Nu er Dan Brown aktuel igen med 'Oprindelsen', den femte bog om professor Robert Langdon, der vanen tro ræser rundt i europæiske storbyer og knækker koder i et heftigt kapløb med tiden.

Mens læserne er vilde med Brown, er anmelderne ofte mere forbeholdne. I dag giver anmelder Bo Tao Michaëlis beskedne to hjerter til Browns nye bog 'Oprindelsen':

»Brown skriver som et brækket alterlys og genbruger uhæmmet hver en kliche«, lyder det i anmeldelsen, der kan læses her.

Her har vi samlet Politikens anmeldelser af alle bøgerne i Langdon-serien.:

Engle og dæmoner (2000)

Anmelder Jesper Hoffmeyer beskrev det som »et slid« at komme igennem 'Engle og dæmoner'.

»Brown kan godt indimellem konstruere scenarier, der får en til at vende sider i rasende fart, men hans bøger er det meste af tiden fyldt med ikke særligt overbevisende lærdom, som han bruger alt for mange sider på at formidle. Så jeg kan godt undre mig over, at så mange læsere vil stå model til de sindrige intriger«, skrev han.

Anmeldelsen kan læses her.

Da Vinci Mysteriet (2003)

Anmelder Thomas Harder talte om »et rablende univers« i sin anmeldelse af megasuccesen 'Da Vinci Mysteriet':

»Der er megen intelligent og dejligt urimelig underholdning i bogen, men omkring midten begyndte denne læsers begejstring ikke desto mindre at fortage sig: En del af de væsentlige bipersoner er alt for klicheagtige til at holde i længden, forfatterens viden om europæiske forhold forekommer for overfladisk, og der er for meget guidebogsstof«.

Anmeldelsen kan læses her.

OBS: På anmeldelsestidspunktet for både 'Engle og dæmoner' og 'Da Vinci Mysteriet' gav Politiken ikke hjerter til bøger.

Det forsvundne tegn (2009)

Anmelder Bo Tao Michaëlis uddelte tre hjerter til tredje bog i Langdon-serien, som primært udspiller sig i de amerikanske frimurerloger.

»Man læser selvfølgelig ikke Dan Brown for hans prosas skyld, lige så lidt som man læser Marcel Proust for hans plot. Dan the man skriver fuldstændigt overfladisk, skabelonagtigt og primitivt. Hvor de gode ser godt ud, de onde har dårlig ånde og de grusomme er grimme. Sex er et gravmæle i Rusland, psykologi et europæisk fremmedord«, lød det fra anmelderen.

Anmeldelsen kan læses her.

Inferno (2013)

Den mest positive anmeldelse af en Dan Brown-bog er den fjerde i serien, hvor anmelder Bo Tao Michaëlis gav fire hjerter til 'Inferno'.

»Dan Brown er ikke nogen stor sproglig stilist. Man kan ikke sige, at han skriver dårligt, men han skriver heller ikke spændende og spændstigt. Men han kan noget, som er sværere, og som distancerer ham fra de mange akademiske fagfolk, som efter succesen 'Da Vinci Mysteriet' troede, at sådan en kunne de også lige fabrikere.

»Brown er drevent dygtig til at dirigere sit plots logistik, skære kapitlerne episk til i passende montager og netop aldrig gøre sine lærde indfald for lange. Dernæst er der hos Brown en ægte ærkeamerikansk begejstring for gamle Europa, der er gribende smittende i al sin simpelhed«.

Anmeldelsen kan læses her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden