Piller og støttestrømper til at komme op om morgenen. Piller og støttestrømper til at komme igennem dagen. Piller, og måske en støttestrømpe, til at falde i søvn igen, når kroppen og tankerne ikke vil lægge sig.
Lægemidler og farmaceutiske genstande er vævet så tæt ind i de fleste menneskers kultur og dagligdag, at man nærmest ikke ænser dem, når man går forbi apotekets udstillingsvinduer. Støttestrømperne, bandagerne, pilleæskerne.
Bortset fra hvis man gør. Som fotografen bag billedet ovenfor. Eugène Atget tog billedet af apoteksvinduet på Boulevard de Strasbourg i Paris i 1921. Atget var i sin levetid anerkendt for sine gadefotografier og sin evne til at indfange Paris’ arkitektur og hverdagsliv med sit kamera.
Apoteksbilledet er en del af den nyligt udgivne fotobog ’Pharmacy in Photography since 1850’. Gennem over 200 fotografier og kunstværker, fra Atgets gadefotografi til Wolfgang Tillmans ’17 Years’ Supply’ fra 2013 – en kasse fyldt med kunstneres tomme hiv-pilleæsker, fortæller bogen historien om farmaciens mere eller mindre subtile visuelle tilstedeværelse i vores moderne kultur.
Eller, som medforfatter og kurator David Campany udtaler det til mediet hyperallergic.com: »At følge den kuratoriske linje fra gadefotografier, hvor apoteket utilsigtet er til stede, til billeder, der direkte indfanger farmaciens piller og habengut, er at forstå, hvordan det farmaceutiske glider ind og ud af vores daglige fokus. Det er der altid«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind