Özlem Cekic fortæller i LæseRaketten om dåb og omskæring i samme ombæring. Det er hun ikke sluppet så heldigt fra.
Illustration fra bogen:: Dorte Karrebæk

Özlem Cekic fortæller i LæseRaketten om dåb og omskæring i samme ombæring. Det er hun ikke sluppet så heldigt fra.

Bøger

Fem hjerter: Özlem Cekic slipper ikke heldigt fra sin omskæringshistorie, men resten af bogen er et scoop for skolebørn

Man kan ikke sammenligne dåb og omskæring, og derfor falder Özlem Cekics bidrag til Oxfam/Ibis’ ellers fine udgivelse LæseRaketten ikke helt heldigt ud. Resten af bogen er dog både oplysende og sandfærdig uden at blive belærende eller sentimental.

Bøger
FOR ABONNENTER

Ikke et ord om omskæring! Nu skal det handle om de øvrige varer i LæseRakettens lastrum. Vi er på vej til Jordan, et land de færreste ved ret meget om.

Som altid er raketten fyldt til bristepunktet med historier, fakta, flot opsætning og godt humør. De medvirkende gør det uden beregning, og et par hundrede tusinde danske skolebørn kan godt begynde at glæde sig til at møde både Muna og Nidal samt Kenneth Bøgh Andersen og Nicole Boyle Rødtnes.

Muna er 10 år og går i skole i en flygtningelejr. Nidal er analfabet. Kenneth og Nicole er nogle af de skarpeste knive i skuffen, når det gælder om at dreje en god historie. Jordan ligger i et af verdens tørreste områder. Nu huser landet flere flygtninge, end det næsten kan klare.

Første del af raketten er for de mindste. Her hører vi om ørkenen og dyrene. En kort tekst af Nina Sahl strejfer det faktum, at mange jordanere er utrygge ved de mange flygtninge fra Syrien. Raketten har flere rum og tråde ud til andre platforme for informationer. Man kan logge sig på børnenes historier, se flere billeder og høre om musik, fodbold og drageflyvning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce