Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Johannes Jansson/norden.org/Johannes Jansson/norden.org
Foto: Johannes Jansson/norden.org/Johannes Jansson/norden.org
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter bogen: Hun er anerkendt og kvinde. Men er det et problem, at hun er 71?

Det Svenske Akademi har fundet et nyt medlem, den anerkendte finlandssvenske digter Tua Forsström. Hun opfylder alle de ønskede kriterier, lige bortset fra det med alderen.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En klub for midaldrende og gamle mænd. The Old Boys’ Network. Få steder passer betegnelsen bedre end i Det Svenske Akademi. Når det er fuldtalligt, består det af 18 medlemmer. Efter det seneste års skandaler og medlemsflugt består forsamlingen nu af 12 mænd og med lidt god vilje 4 kvinder. Den ene er i denne uge blevet valgt ind, men hun indtræder først 20. december. Det er den 71-årige finlandssvenske digter Tua Forsström. Den anden er 56-årige Sara Danius, som efter en magtkamp trak sig fra arbejdet sidste forår og stadig ikke har meddelt, om hun vender tilbage. De to øvrige er Jila Mossaed, indtrådt for to måneder siden, og Kristina Lugn, mangeårigt medlem, begge er lige omkring de 70.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden