Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk forfatter om skovbrandene i Amazonas: Amazonefloden er opkaldt efter Lilleasiens kvindelige krigere, der skar det ene bryst af for at mestre bue og pil

Hver uge beder Politiken en forfatter give sit perspektiv på den aktuelle nyhedsdagsorden. I denne uge skriver Eva Tind om, at militærfly vandbomber enorme skovbrande i Amazonas.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lungerne brænder, træk vejret ind gennem næsen, 5 sekunder, militærfly flyver som vilde kommaer på himlen og kaster vandbomber over Amazonas, hold vejret, 15 sekunder, denne store fugtige, frodige krop, der om dagen bliver så tør, at en simpel gnist kan starte en brand. 20 procent af den ilt, vi indtager, bliver skabt her, ligesom 20 procent af verdenshavenes ferskvand kommer fra Amazonefloden, opkaldt efter Lilleasiens kvindelige krigere, der skar det ene bryst af for at mestre bue og pil, pust nu langsomt ud, 10 sekunder, fantomsmerter er, når det gør ondt i en legemsdel eller et organ, der ikke længere er.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden