0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Denne roman får man grineflip af: Kristian Bang Foss' nye roman er vildt god, meget morsom og uendelig trist

’Frank vender hjem’ er Kristian Bang Foss’ første roman i syv år. Heldigvis var den værd at vente på, mener anmelderen, der uddeler fem hjerter.

Morten Holtum
Foto: Morten Holtum

Sammen med forfattere som Lars Frost og Christina Hesselholdt hører Kristian Bang Foss uden tvivl til blandt de allerfineste prosaister og stilister her til lands. Og så er han tilmed morsom.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ingen, der rigtig kan skrive komik som Kristian Bang Foss. Især kan han skrive om ting, som karakterer i en bog finder hylende morsomme, på en måde, så læseren af bogen også griner med. Det er ellers noget af det sværeste. Tænk bare på de situationer, hvor man er vidne til andre, der har det sjovt. Eller når en person fortæller om noget, som han eller hun virkelig var ved at tisse i bukserne over sammen med nogle andre forleden. Ofte er det – not so funny. I hvert fald ikke for én selv.

Men det er det hos Bang Foss. Måske faktisk især når det er utrolig fjollet, hvad karaktererne tripper over. Som i ’Døden kører Audi’ fra 2012, hvor Asger og handikappede Waldemar er i Ikea og lige pludselig får grineflip over de såkaldt høje puder til sideliggere. I den nye, meget gode ’Frank vender hjem’ er der flere af sådanne scener.

En af dem involverer noget så plat som et båthorn, som hovedpersonen Frank og hans ven – og læseren – slet ikke kan få nok af. En anden foregår på Københavns Universitet, også kaldet KUA, hvor Frank og Alexander læser og på et tidspunkt efter et oplæg fra kvindelig medstuderende finder en af hendes slides, hvorpå der bare står: »Et digt/Et ikke-digt«.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce