0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Psst ... Årets farligste bogord er fundet. Men sig det ikke højt

Forfatteren og forlæggeren Asger Schnack fik pulsen op i det litterære miljø, da han på Facebook introducerede ordet diagnoselitteratur. Reaktionerne var så voldsomme, at han måtte slette sit indlæg igen.

Peter Hove Olesen/Jacob Ehrbahn/Martin Lehmann
Foto: Peter Hove Olesen/Jacob Ehrbahn/Martin Lehmann

Forfatter og forlægger Asger Schnack introducerede ordet diagnoselitteratur på Facebook - men reaktionerne var så voldsomme, at han måtte slette det igen. Christina Hagen mente, at Information skrev bedre om Caspar Eric, fordi han brugte sit handikap i sin litteratur, og Eric svarede igen med et fuck.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Diagnoselitteratur. Luk øjnene, og tænk på bøger fra de seneste år. Overvej derefter, om betegnelsen kunne passe på nogen af titlerne. Men sig ikke ordet højt, og lad for himlens skyld være med at skrive det ned, som Asger Schnack gjorde på Facebook.

Reaktionerne var så voldsomme, at han måtte slette det igen. Indledningen lød sådan her:

»En ikke helt ny trend i den hjemlige litteratur er, hvad jeg vil kalde diagnoselitteratur. Man skal være psykisk syg, handicappet, have mistet et familiemedlem, have kræft eller anoreksi eller lide af angst, være døende eller lige undsluppet døden, ramt af ulykke og være villig til at lade sig fotografere og interviewe om sin ulykke«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce