0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hun er splittet som Istanbul i øst og vest: Tankevækkende roman er en hyldest til de blandede følelser

Hovedpersonen i ’Evas tre døtre’ er en forvirret tvivler. Elif Shafak skildrer skønheden og skrøbeligheden ved tvivlen, og derfor er hendes roman tankevækkende.

Zeynel Abidin
Foto: Zeynel Abidin

Elif Shafak er en mester i velkomponerede, plotdrevne værker.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg er i et permanent limbo. Måske vil jeg have for mange ting på én gang, men ingen af dem lidenskabeligt nok«. Sådan beskriver hovedpersonen Peri sig selv, da hun endnu er en pige, som skriver dagbog hjemme i Istanbul.

Den beskrivelse passer på flere, end man skulle tro, og af samme grund er Peri næppe nogen usædvanlig hovedperson. Det er vel snarere reglen end undtagelsen, at romanpersoner er forvirrede og nages af tvivl, end at de farer frem drevet af klare mål. Der er imidlertid kun få, der som Elif Shafak giver sig i kast med at skildre tvivlens fulde spektrum med de velsignelser og konsekvenser, den fører med sig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce