0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fik syv dage til at forlade Danmark: Amnesty går ind i sagen om udvist forfattertalent

Ifølge Amnesty International er det ikke tilstrækkeligt kun at kigge på loven, når man skal vurdere risikoen ved at være homoseksuel i et givent land.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amnesty International går nu ind i sagen om den angolanske homoseksuelle kunstner og forfatter Adelina Kiame, der sidste onsdag i juli fik afslag på asyl i Danmark.

Menneskerettighedsorganisationen sender tirsdag et brev til Flygtningenævnet, der har givet det endelige afslag i Kiames asylsag. I brevet beder Amnesty International om, at sagen genoptages, fordi de ikke mener, at nævnets afgørelse tager tilstrækkelig højde for faren ved at være homoseksuel i Angola.

Helle Jacobsen er Amnestys programleder for køn, kvinder og LGBTI-rettigheder. Hun fortæller, at organisationen tirsdag har haft kontakt med sit regionale kontor i Sydafrika, der har givet en opdatering på forholdene for homoseksuelle i Angola.

»Vores kolleger fortalte, at homoseksuelle fortsat er udsat for diskrimination og andre former for chikane af både statslige og ikkestatslige aktører. Myndighederne beskytter ikke LGBTI-personer mod vold, og derfor er der noget nær straffrihed for at begå vold mod en LGBTI-person«, siger Helle Jacobsen.

Sidste år afkriminaliserede Angola homoseksualitet. Det lagde Flygtningenævnet vægt på, da de vurderede, at Adelina Kiame ikke er i risiko for det, der kaldes asylbegrundende forfølgelse, i Angola.

Helle Jacobsen mener ikke, at det er tilstrækkeligt kun at kigge på loven, når man skal vurdere risikoen ved at være homoseksuel i et givent land.

»Vi skal huske på, at en lovgivning kun er første skridt på vejen i at ændre holdningen til homoseksualitet i et land. Der er lang vej, før den juridiske tekst bliver en realitet for LGBTI-personer i Angola. Det mener vi ikke, der er taget højde for i afgørelsen. Derfor går vi ud og beder om en genoptagelse af sagen«, siger programlederen.

Adelina Kiame fik 29. juli syv dage til at forlade Danmark. Hendes advokat har søgt om udsættelse af udrejsen, men har endnu ikke fået svar.

Læs mere:

Annonce