Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som abonnent får du 15 procent rabat i Boghallen og 20 procent rabat på Saxo Premium. Læs mere på politiken.dk/plus.


Line's loveshop

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der findes øjensynligt et stort marked for både eftertænksomme og kække ting om og med vestlige middelklassekvinder mellem 25 og 40:

Fra 'Ally McBeal' og 'Sex and the City' til 'Line's' på TV 2 samt Hanne-Vibeke Holst er der en stærk og stadig strøm af programmer og bøger om disse gæve, dejlige, skrappe, sårbare og sexede makkeduller. Således også i Elsebeth Egholms ny, velturnerede følelseskrimi 'Skjulte fejl og mangler'.

Journalisten Dicte Svendsen samt teenagedatteren Rose er netop flygtet til Århus i kølvandet på en smertefuld skilsmisse fra psykolog-Torsten. Hun kommer fra Christianshavns Kanal og lander i en tidligere rockerborg ved Tilst, noget uden for Århus.

Vel ankommet genoptager hun kontakten med to studieveninder, jordemoderen Anne og den fagre Ida Maria, som er medejer af et lille rejsebureau. De sidder sammen og fejrer Dictes 40-års fødselsdag på en café nede ved Århus Å, da en kurv med et lille dødt barn som en anden Moses glider ind og forstyrrer sammenkomsten.


Gåden om det døde barns ophav sætter gang i det ganske drevne plot. Handlingen udspiller sig i et krydsfelt, der tilfældigvis direkte og indirekte kommer til at involvere de tre kvinder.

Parallelt med krimigåden får vi de intrikate historier om Dicte, Annes og Ida Marias liv og deres samliv med mænd - alle demonstrationer af, at Helle Helles nylige titel 'Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand' er netop det: en forestilling.

Dictes var udstyret med en mand, der gennem gymnastik dyrkede utroskab på samlebånd, men selv var hun også mærkeligt reserveret. Annes og Ida Marias tilsyneladende lykkelige og ideale samliv med hver sin mand står foran en række dramatiske brud og kriser.

Men nye og bedre mænd lurer i kulisserne. Sideløbende med opklaringsarbejdet - hvor Dicte udmærker sig ved at være en meget køn og høvisk udgave af gamle Turèlls journalist - skildres den gryende forelskelse i den ulykkeligt gifte fotograf Bo meget godt, og vi får en række rimeligt nuancerede beskrivelser af den voksne kærligheds mange veje og vildveje.


Romanen udmærker sig ved en let og frejdig tone, en hyggelig portrættering af lillebyen Århus, af avisredaktionens galleri af skikkelser og ikke mindst ved at levere varen: Handlingen er udmærket spændende, og læseren holdes i et blidt, men bestemt greb til den ikke alt for forudsigelige afslutning.

Det er i spændingsfeltet mellem den afdæmpede miljøskildring, det velfungerende plot og den sensible gengivelse af voksen kærlighed, at Egholm med 'Skjulte fejl og mangler' glimrer.

Der er en tendens til vel glittet Alt for Damerne og 'Line's' over det, men tendensen er gennemgående holdt nogenlunde i skak af Egholms sans for de virkelig smertelige og svære erfaringer, den voksne skal lære at leve med, samt ikke mindst af en prunkløs mangel på prætentioner, der virker tiltalende. En god krimi til togturen med kurs mod Århus.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden