Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Smukt illustreret børnebog er lige til nobelprisen

Makkerparret Pardi/Plambeck har ramt en guldåre med 'Blomsterkvarteret'.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med de to første bind om Blomsterkvarteret og dets unger i lilleputbyen Snogstrup viser makkerparret Pardi/Plambeck, at de har ramt en guldåre.

Bøgerne er tænkt som selvlæsning fra cirka 9 år. Historierne har kant tillige med venlighed og legesyge. En original blanding af Bulderby og Lund Kirkegaard. Nu lærer vi for eksempel Cykel Ursula og Søren Skrot at kende.

De er ikke helt almindelige. Det er svært at få hænderne ned over Charlotte Pardis poetiske, krøllede illustrationer i raffinerede farver. Hun svæver ned over Snogstrup og gør den til et boblende bekendtskab fuldt af skrot og gåpåmod. Det er lige til nobelprisen!

Følt og formidlet galskab
Mon ordet ’trusser’ giver nogen associationer til børn på 3+ overhovedet? Men så farmand da! Han vil synes, det er sjovt, når egernet Felicia får bussen til at stoppe ved at vise ovennævnte beklædningsstykke.

Godt gået, Felicia!

Resten af Sebastian Kleins rim handler så om helt almindelige ting. Om vildt bilræs over savannen. En fordrukken hugorm. Og om brilleaben Brian. Dyr er taknemlige skabninger.

Var det ikke for Jarl Egebergs suveræne tegninger, ville rimene være lidt platte. Nu bliver de overplatte. Han fylder på med rablende gestalter i forskellige grader af syret vanvid. Det er virkelig følt og formidlet galskab.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden