Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sindig ungdomsbog er musik-trivi med kant

Caroline Ørsum søsætter en serie om bandet ’The Killing Lies'.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der kommer ikke så mange ungdomsbøger om piger, der spiller bas. I det hele taget kommer der ikke mange bøger om musikken. Kim Blæsbjergs ’Flugten’ fra 2011 er noget af det seneste og bedste!

Nu søsætter Caroline Ørsum en serie om bandet ’The Killing Lies’, der har base på et københavnsk gymnasium. Og det er her, Ditte kommer ind. Hun spiller nemlig bas – eller spillede – for da hun gik på efterskole, blev hun jordet totalt af en stupid chick, så hun mistede lysten til bassen.

Musik overdøver suk
Men nu på den nye skole kommer hun ind med tre gutter, der syder af musik, vrede og indre dæmoner. Og under dræberløgnenavnet stiller de op i en konkurrence og vinder – måske.

Måske er Dittes plageånd også på banen igen. Og måske finder Ditte sammen med Emil på guitaren. Hvis ikke han havde så mange knuder – og en kæreste fra Chile.

Suk! Men musikken overdøver dog sukkene, for Caroline Ørsum har et godt blik for, at det er de indre spændinger, som driver værket. Ham Emil er tæt på kanten og et interessant bekendtskab.

Forfatteren fortæller i en sindig tone. Der er også en sær form for uskyld i øvelokalet midt imellem alle op- og nedturene. Og Ditte gør den erfaring, at »et kys betyder altid noget«. Her er trivi med kant. Og der kommer flere bind.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden