Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 Casper DALHOFF
Foto: Casper DALHOFF

Afslutning. Sidste bind i Lene Kaaberbøls Vildhekse-serie er netop udkommet. Man vil savne de vilde ridt igennem vildvejene. De gode måltider. Hyggen omkring bålet. De forfærdelige trusler. Og dyrenes ligeværdighed.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som abonnent får du 15 procent rabat i Boghallen og 20 procent rabat på Saxo Premium. Læs mere på politiken.dk/plus.

Kaaberbøl afslutter Vildhekse-serien med manér

Lene Kaaberbøl har skabt et originalt sceneri som afsluttes i 'Genkommeren’.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lene Kaaberbøls Vildhekse-bøger ligner ikke noget andet. De er blød fantasy med kant for mindre hekse. Varmhjertede, snakkesalige og med en høj grad af humor til at dække over de farlige forbindelser. Verden er ved at gå under hele tiden, som den skal i fantasy, men vi klarer den.

Det bløde kommer af kønnet, men det kommer også af pelsen. Dyrene er ligeværdige medspillere med personlighed og den klogskab, som vi mennesker har mistet i forsøget på at beherske naturen. Kort sagt: Vildhekse-serien forsøger at være i feministisk-økologisk balance. På forkant med nedturen. Og der bliver tillige tid til en kemisk forelæsning af medheks, dr. Yuli. Hun er blot 92 år, men kan også sukke over arternes forsvinden: »Når jeg tænker på alt det, vi har mistet bare i min levetid«.

Hvem skal ofre sig?

Men nu er det slut. ’Genkommeren’ er sjette og uigenkaldeligt sidste bind i serien. Det begynder voldsomt med, at Clara bliver overfaldet af en mægtig fugl. Og det slutter med, at en af heksene må følge Bravita Blodsunge til Støvets Dal og videre ind i dødsriget for at få orden i sagerne. Hvem skal ofre sig? Vildheksene er en broget skare, og de har ikke rent mel i hekseposen alle sammen.

Lene Kaaberbøl har skabt et originalt sceneri. Man vil savne de vilde ridt igennem vildvejene. De gode måltider. Hyggen omkring bålet. De forfærdelige trusler. Og dyrenes ligeværdighed.

Så tak til forfatteren, og husk på, hvad hun mener: Klap din kat, og pas godt på verden!

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden