Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 STINE BIDSTRUP (arkiv)
Foto: STINE BIDSTRUP (arkiv)

Classic. Sara Blædels nye bog, 'Kvinden de meldte savnet' er en 'Blædel Classic' med et aktuelt samfundstema, en forbrydelse, en præcis efterforskning, kriser med kæresten, problemer med plejebarnet og en anelse venindefællesskab.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som abonnent får du 15 procent rabat i Boghallen og 20 procent rabat på Saxo Premium. Læs mere på politiken.dk/plus.

Spændingen holder det meste af vejen i ny Blædel-krimi

Tiden kalder på rå vold, men det finder man ikke hos Sara Blædel.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan meget vel være, at femikrimien er stærkt på retur, og at danske krimilæsere hellere vil svælge i den rå, rendyrkede vold i øjeblikket, men der vil nok være plads til sådan en som Sara Blædel en tid endnu. Med 9 bøger på 10 år har hun opbygget en fast læserskare, der elsker hovedfiguren.

Louise Rick og hendes politi- og privatliv, og bøgerne er efterhånden solgt i mere end 1,7 millioner eksemplarer. Den faste skare vil næppe blive skuffet over hendes nyeste værk, ’Kvinden de meldte savnet’, for her er, hvad der skal til i en ’Blædel Classic’: et aktuelt samfundstema, en forbrydelse, en præcis efterforskning, kriser med kæresten, problemer med plejebarnet og en anelse venindefællesskab.

Har arbejdet med sit sprog

Plottet er simpelt: I England myrdes en kvinde af et præcist skud gennem vinduet, da hun står i sit køkken og forbereder aftensmaden. Det engelske politis efterforskning viser, at hun er dansker og har været meldt savnet i 18 år.

Selvfølgelig sættes Louise Rick fra Københavns Politi på sagen for at hjælpe englænderne, og hendes makker, Eik – der også er hendes kæreste – bliver mere end almindeligt involveret i sagen. Den eneste tråd, politiet har at holde fast i, er en række mystiske beløb, der er blevet overført fra danskere til den myrdede kvindes bankkonto i Schweiz.

Tidligt i bogen – måske også for tidligt i forhold til læserens trang til at gætte med – slås temaet an: aktiv dødshjælp og assisteret selvmord. Heldigvis formår Blædel at tviste fortællingen et par gange eller tre, så spændingen holder det meste af vejen – og fornøjeligt nok har Blædel arbejdet med sit sprog, der virker mere overskudsfyldt nu end i tidligere bøger. Nej, der er ikke meget rå vold og vildskab over Blædel, men hun forstår at fortælle en rolig og paradoksalt nok tempofyldt historie om død og kærlighed. Hun har fat i et godt tema og leverer debatten indfølende og spændstigt, så ingen kan være i tvivl om, hvor hun selv står.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden