Kristina Gyllenstjerne, født 1494, vokser op i den svenske adel. Hendes far er død, men hendes mor , Sigrid, bestyrer slægtens store godsbesiddelser godt. Kristin, som hun kaldes, er et godt parti.
Som 17-årig bliver hun gift med Sten Sture, søn af rigsforstanderen, hvis embede han senere overtager. Med sin kone som hjælper, kommer det til at vise sig. For efter hans død i et slag mod danskerne må Kristin – ’Min Kristin’, som han både kærligt og besiddende kalder hende, og som er romanens titel – optræde som stedfortræder for sin afdøde mand.
Hun kommer til at lede forsvaret af Stockholm Slot og overgive det hele til den danske Christian II, der bliver indsat som konge. Herefter følger det, vi kender som Det Stockholmske Blodbad, hvor over 80 svenske adelsmænd og politikere bliver dømt til døden og halshugget. Stemplet som kættere af den mægtige og brutale ærkebiskop Gustav Trolle.
Kristin bliver sat i fængsel sammen med sine små fem børn, sin mor og svigerinde og må bevidne den grusomme henrettelse af de mange mænd, hvoraf hun er beslægtet med mange.
Dette er en meget forgrovet skitse af den dramatiske baggrund for Kristins voksne liv, som Maria Helleberg skriver frem i alle detaljer, både politiske og personlige, igennem årene fra 1502 til 1555. Det handler om den stenrige kirkes magt, adelens magt og bøndernes oprør. Om penge og overlevelse.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind