Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bøger. Trods et samlet besøg på omkring 30.000 gæster, blev der aldrig  klaustrofobisk eller trangt til BogForum  i Bella Center. Foto: Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Bøger. Trods et samlet besøg på omkring 30.000 gæster, blev der aldrig klaustrofobisk eller trangt til BogForum i Bella Center. Foto: Ditte Valente

BogForum
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

BogForum i Bella Center slog publikumsrekord

Næsten 30.000 danskere gæstede weekendens bogmesse, som er flyttet til Ørestad.

BogForum
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Køen af bogglade danskere ind til den store scene på weekendens BogForum var alenlang det meste af tiden.

Især Jussi Adler-Olsen, Christian Jungersen og Ken Follet var de store trækplastre, da de blev interviewet på bogmessen. Men også Anne Linnet, som er aktuel med den saftige erindringsbog 'Testamentet', trak horder af publikummer til.

I det hele taget har weekendens BogForum, den 21. af slagsen, været en stor succes, melder både forfattere, forlag og gæsterne.

Næsten 30.000 bogglade danskere lagde vejen forbi BogForum, der satte publikumsrekord. Flytningen fra Forum på Frederiksberg til Bella Center i Ørestad er dermed gået over alt forventning.

»Vi vidste godt, at vi havde et meget trofast publikum, men vi er selvfølgelig ovenud lykkelige for, at så mange mennesker er fulgt med bogmessen fra Forum til Bella Center,« siger projektlederi Bogforum, Stinne Hjortlund Kristoffersen.

Besøgsrekord lørdag
Sidste år var der 24.101 besøgende på bogmessen, mens i alt 29.383 i år var mødt op for at lytte til mere end 650 forfattere, der optrådte til over 900 forskellige arrangementer. Lørdag blev messens mest besøgte dag nogensinde med 12.131 besøgende.

Flytningen til Bella Center resulterede i, at der var mere plads og højere til loftet for publkummerne, der bevægede sig ubesværet rundt mellem de forskellige stande og forlagenes scener.

Flere steder duftede der af mad, når forfattere til alskens madbøger var i gang med at præsentere derese opskrifter. Også forfattere bag mange portsbøger og krimier trak mange gæster til.

Pris på pris på pris
Som sædvanlig blev der uddelt en række priser på BogForum.

Debutantprisen blev tildelt den tidligere soldat Anne-Cathrine Riebnitzsky for romanen ’Den stjålne vej’, mens Saxos nyindstiftede Innovationspris gik til magasinet Zetland.

Maria Nordfang og Simon Nørby modtog Lærebogsprisen for bogforslaget ’Kognitionspsykologi’, mens Maria Kjær-Madsen og Anika Eibe fik præcis lige mange stemmer for novellerne ’Youtube.com’ og ’Collosseum’ og derfor delte Drengelitteraturprisen.

Skriverprisen gik til Annette Bjørg Koeller og børne-romandebuten ’Dødens å’.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden