Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Adrian (arkiv)
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Brandfarlig. Kaspar Colling Nielsen svarer på læsernes spørgsmål om sin roman 'Den danske borgerkrig 2018-24'..

litteraturpris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kaspar Colling Nielsen: »Mennesket er grusomt«

Nomineret til Politikens Litteraturpris svarer på læsernes spørgsmål.

litteraturpris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen, en af de nominerede til Politikens Litteraturpris, var i hopla, da han sammen med et stort publikum i går, fortalte om sin roman ’Den danske borgerkrig 2018-24’.

Og selvom det, han skriver om i sin viltre roman, er noget, han har fundet på, så mener privatpersonen Kaspar Colling Nielsen faktisk, at både Danmark og mange andre europæiske lande står foran en voldsom og langvarig krise.

»Intet bliver som før«, sagde han til publikum:

»Vi har været vant til at være et smørhul, men vi har ikke længere kolonier, vi har ikke længere adgang til ressourcer som før og globaliseringen gør, at vi ikke kan regne med at vores økonomier vil vokse, tværtimod. Massearbejdsløsheden i Spanien, Portugal og Grækenland kan brede sig. Spændingerne vil stige«

Hvem vinder krigen?
Inden forfatterarrangementet, som er et af de syv, der afholdes i Politikens Hus i løbet afstemningsperioden frem til 23. januar, udbad pol.dk sig i går spørgsmål fra læserne, som Kaspar Colling Nielsen kunne svare på.

De fleste spørgsmål handlede om den borgerkrig, som romanens titel henviser til.

»Hvem tror du vil vinde en eventuel borgerkrig?«, spurgte en læser.

Colling Nielsen svarede ikke præcist på spørgsmålet.

Og han sagde ikke, at han faktisk mener, at danskerne vil slå hinanden ihjel i en kommende borgerkrig. Men han advarede kraftigt mod at bagatellisere de voldsomme destruktive kræfter, som slumrer i ethvert menneske:

»Mennesket er grusomt. Alt kan ske, hvis omstændighederne er det til det. Det vidner det tyvende århundrede om. Tænk på Holocaust, som man vil tale om om 500 år, fordi det er så langt ude, og fordi folkemordet fandt sted i et højt udviklet europæisk land. Vi kan stadig ikke fatte det, men sandheden er, at alle mennesker har potentiale til at dræbe«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden