Hit. De grafiske print og illustrationer er mere moderne end de klassiske malerier, der tidligere har været meget populære. Her ses printet 'Dillerfugl' fra serien 'De skidende fugle' af Kasia Lilja. Foto: PR.
Foto: PR

Hit. De grafiske print og illustrationer er mere moderne end de klassiske malerier, der tidligere har været meget populære. Her ses printet 'Dillerfugl' fra serien 'De skidende fugle' af Kasia Lilja. Foto: PR.

Design

Bolighit: Udsmyk dine vægge med unikaprint

Original grafisk kunst, unikke illustrationer, kollager og print pynter på væggen.

Design

I interiørmagasinerne har der i den seneste tid været et enormt fokus på nye kunstnere, der laver unikatryk og grafiske print«, fortæller Rikke Lenz, som er projektkoordinator hos den for nylig afholdte designmesse Formland UP/Graded.

Messen havde denne gang valgt at satse stort på trenden med original grafisk kunst og unikaer og havde indrettet et nyt område med navnet Gallery.

LÆS OGSÅ

»Mange føler sig tiltrukket af, at man kan købe noget, der er unikt. Når vi ser så stærk en tendens i vores branche, er det selvfølgelig noget, vi gerne vil følge op på«.

Ud med malerier - ind med grafik

Trendforsker og grafisk designer Anne Louise Stargate bekræfter tendensen:

»For nogle år siden var det en trend at købe billige fabriksfremstillede malerier til hjemmets indretning. Men hvor man en overgang smykkede hjemmet med dyre, billige eller sågar egenproducerede malerier, er tiden mere til en grafisk og kontrastfyldt udsmykning«.

»Trenden med abstrakte malerier i bløde former er afløst af denne mere grafiske billedtrend, hvor grafikere og designere er begyndt at udgive deres print i nummererede og begrænsede oplag. Disse kunsttryk er en hurtig og billig måde at skifte udtryk og indrette sit hjem på. Det begrænsede oplag er med til at give køberen en fornemmelse af alligevel at have fået fingre i noget unikt, selv om maleriet er skiftet ud med et tryk«.

»Investeringen er ikke nødvendigvis langtidsholdbar, men det er en billig måde at få unik kunst på væggen på, og den kan skiftes ud igen, når tiden og moden skifter. Ud over grafiske print finder man grafiske kollager, som har et endnu stærkere udtryk af noget unikt og håndlavet«, fortæller Anne Louise Stargate.

Seventeen

Af Maja-Lisa Kehlet Hansen. Titel: ’Seventeen’. Digital illustration/grafik. Printet på Somerset bomuldspapir i et oplag på 60 styk. Måler 100 x 100 cm.

Pris: 2.500 kroner. Kan bestilles på MajaLisaKehlet@hotmail.co

www.kehlet.tumblr.com.

Altid Tør i Kawo Regntøj

Ib Antoni (1929-1973) tegnede denne plakat for Aalborg Gummivarefabrik i 1958. Den er genoptrykt i to størrelser, 32 x 48 cm og 50 x 70 cm.

Pris: 295 kroner og 395 kroner

www.ibantoni.dk

Bright Deer

Af Christina Haxholm. En af fire illustrationer i serien ’Woods’. Printes på 240 gram, tonet, mat papir i størrelserne 21 x 29,7 cm og 28,5 x 40,8 cm.

Pris: 175 og 250 kroner

www.cargocollective.com/chaxholm

Bricks

Plakat designet af Heidi Jacobsen. Sælges i et oplag på 200 styk. Størrelse: 50 x 70 cm. Printet på 180 g mat papir. Kan bestilles i andre størrelser.

Pris: 350 kroner hos www.kommers.dk

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

So Fucking Foxy

Af Michelle Carslund. Printet er A4-format. Trykt på 250 gram stenpapir. Stenpapir fremstilles af knust kalksten. Det er stærkt og vandtæt, men blødt og lækkert at røre ved.

Pris: 125 kr. på

www.michellecarlslundshop.com

Dillerfugl

(Se illustrationen til selve artiklen). Fra serien ’De Skidende Fugle’. Tegnet i fri hånd, herefter rentegnet og redigeret digitalt. Trykt på 280 gram A3 papir med coated overflade, signeret og nummereret i et oplag på 25 styk. Fås med tilhørende ægthedscertifikat.

Pris: 450 kroner. Sælges i øjeblikket kun via mail på kontakt@kasialilja.dk

www.kasialilja.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce