Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Film. Den danske filminstruktør Thomas Vinterberg vender i år tilbage til Cannes.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thomas Vinterberg bliver præsident for jury på Cannes-festivalen

Den danske instruktør får fornem ære i sideprogrammet 'Un Certain Regard' i Cannes.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om godt en måned går det igen løs på Croisettten i den sydfranske ferieby Cannes, når den årlige filmfestival, verdens vigtigste af slagsen, mener mange, skydes i gang.

I år får festivalen et markant dansk islæt. Den danske filminstruktør Thomas Vinterberg, der sidste år var med i Cannes med 'Jagten', skal nemlig være formand for juryen i programmet 'Un Certain Regard'. På fransk hedder det endda president du jury og ikke det mere jævne formand på dansk.

»I 1998, da han blev opdaget af den brede offentlighed med sin spillefilm 'Festen', modtog han le Prix du Jury au Festival de Cannes af formanden for juryen, Martin Scorsese. Et år senere vendte han tilbage til Croisetten for at præsidere over kortfilms-juryen«, skriver Cannes-festivalen i sin præsentation af Thomas Vinterberg.

Dogmebevægelsen nævnes
Den prestigefyldte filmfestival beretter også om, at Thomas Vinterberg i 1993 tog afgang fra Den Danske Filmskole i København som skolens hidtil yngste elev.

Desuden nævnes Vinterbergs dogme-samarbejde med Lars von Trier og andre instruktører, at 'Jagten' i 2012 vakte opsigt på festivalen i Frankrig og at Mads Mikkelsen vandt prisen som bedste mandlige skuespiller i Vinterbergs seneste film.

»Han betragtes som et ungt vidunderbarn i filminstruktørerhvervet som helhed, men for Thomas Vinterberg er den kunstneriske bredde ikke ikke kun begrænset til film. Han har bl.a. også lavet en musikvideo til sangen 'The Day That Never Comes' fra albummet 'Death Magnetic' med gruppen Metallica«, skriver festivalen videre.

Coppola leverer åbningsfilmen
Thomas Vinterberg efterfølger Tim Roth, der var sidste års præsident for juryen i 'Un Certain Regard', hvor filmene normalt er mindre mainstream eller af kendte instruktører som i hovedkonkurrencen på Cannes-festivalen.

'Un Certain Regard'-prisen bliver uddelt lørdag 25. maj, dagen før afslutningsceremonien af filmfestivalen. Åbningsfilm i programmet er Sofia Coppolas nye film 'The Bling Ring' med Emma Watson i titelrollen.

'The Bling Ring' er inspireret af en sand historie, om en bande, der er fascineret af 'smukke mennesker' og luksusmærker, og røver berømtheders hjem. Banden stjæler smykker, tøj og sko til en værdi af tre millioner dollar fra kendisser som Paris Hilton og Orlando Bloom

Amerikanske Sofia Coppola, der bor i Paris og især er kendt for 'Lost in translation', vender dermed tilbage til Cannes, hvor hun tidligere har vist sine to film 'Virgin Suicides' og 'Marie-Antoinette'.

»Jeg er meget stolt over at jeg skal åbne 'Un Certain Regard' med min nye film, der her vil blive vist for et publikum for første gang. Jeg kan ikke vente med at være der«, siger Sofia Coppola til festivalens hjemmeside.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden