Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

Film. Sara Hjort fik sit gennembrud i i tv-serien 'Forestillinger'. I år vandt hun Bodil-prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i 'Undskyld jeg forstyrrer'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ung dansk stjerne er i spil til Guldpalmen

Dansk Bodil-vinder spiller med i film i hovedkonkurrencen på festivalen i Cannes.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»En Bodil-pris kan være et rigtig godt skub i den rigtige retning, når man er ung, og jeg tror, at prisen kan generere mere for os, end den kan for nogen på 50 år. Måske kan den også hjælpe en til at komme videre med karrieren i udlandet«.

Sådan sagde den unge skuespillerinde Sara Hjort, da hun i marts vandt en Bodil-pris i kategorien bedste kvindelige hovedrolle for sit spil i filmen 'Undskyld jeg forstyrrer'.

Nu er der noget, der tyder på, at det blot 24-årige danske stjernefrø får i hvert fald en del af sin drøm opfyldt.

Sara Hjort spiller nemlig med i den dansk-hollandske film 'Borgman', som er blevet udtaget til hovedkonkurrencen på årets Canne-festival, der begynder om en lille måned.

»Filmen er hollandsk/dansk/belgisk produceret - og den er på hollandsk - bortset fra den skønne Sara Hjort, som taler engelsk i filmen (hun spiller en nanny)«, siger Tine Mosegaard fra Angel Films, der har co-produceret filmen med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Flere danskere er med
Udover Sara Hjort medvirker også den danske skuespiller Benjamin Boe Rasmussen i 'Borgman', mens danske Stine Gudmundsen har lavet kostumedesign til filmen.

Dermed bliver det danske islæt i årets filmfestival i Cannes særdeles markant.

Nicolas Winding Refns nye film 'Only God Forgives' med Ryan Gosling er med i kampen om Guldpalmen.

Mads Mikkelsen kan også gentage sin bedrift fra sidste år, hvor han vandt prisen som bedste mandlige skuespiller for sin præstation i Thomas Vinterbergs 'Jagten'. Mikkelsen spiller med i franske Arnaud des Pallières' film 'Michael Kohlhaas', som også vises i hovedkonkurrencen.

Desuden er Thomas Vinterberg udnævnt som jurypræsident i sideprogrammet 'Un Certain Regard', som fremhæver nye filmtalenter

Travlhed på den røde løber
Den hollandske instruktør Alex Van Warmerdams 'Borgman' beskrives som en »en mørk og absurd ondsindet fabel«.

Filmen er lidt af en overraskelse i hovedkonkurrencen på Cannes-festivalen. Ikke mindst fordi det er 38 år siden, en hollandsk film sidst har været i konkurrence på den prestigiøse festival i Sydfrankrig.

Men i år skal det altså være for den hollandsk/dansk/belgisk-producerede film.

Cannes-festivalen skydes i gang 15. maj. Steven Spielberg står i spidsen for juryen i hovedkonkurrence og den franske 'Amelie'-stjerne Audrey Tautou skal være vært vært for både åbningsceremonien 15. maj og festivalens afslutningsceremoni 26. maj.

På et tidspunkt derimellem får den nylige danske Bodil-vinder Sara Hjort æren af at gå op af den røde løber til festivalpalæet på Croisetten i Cannes.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden