Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Francois Mori/AP
Foto: Francois Mori/AP

farvel. Gilles Jacob har været med siden 1970'erne og er blandt andet ansvarlig for indstiftelsen af 'Un Certain Regard', et sideprogram, som danske Thomas Vinterberg i år er juryformand for.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cannes-præsident trækker sig - efter 36 år

Nu er det slut, siger 82-årige Gilles Jacob. Altså om et par år.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gilles Jacob har været topchef for Cannes Film Festivalen siden 1977. Men nu er det slut, siger den 82-årige festivalpræsident:

»Jeg har adskillige gange lovet min kone, at jeg ville stoppe. Men denne gang gør jeg det«, siger Gilles Jacob til avisen Nice-Matin.

Jacob træder af, når hans nuværende tre-årige kontrakt udløber i 2015.

Festivalen, der onsdag i næste uge åbner årets filmfest, bekræfter, at den har modtaget besked om, at Gilles Jacob ikke vil forny sin kontrakt. En ny præsident venter ledelsen til næste vinter med at finde frem til.

Har tiltrukket fagfolk og kendisser
Gilles Jacobs titel var i de første mange år administrerende direktør, inden han i 2001 blev præsident. Præsidentskabet udløb i princippet allerede sidste år, men dengang valgte Jacob altså at sige ja til tre år til.

Jacob har blandt andet ry for at være den, der har formået at tiltrække topfolk fra industrien og berømtheder til Cannes-juryen, hvor der tidligere sad en masse filmakademikere.

I sin tid som præsident har Jacob desuden oprettet sideprogrammet 'Un Certain Regard', som danske Thomas Vinterberg i år er juryformand for.

Gilles Jacob er også er ansvarlig for skabelsen af ungdomsprogrammet 'Cinefondation', ligesom han står bag prisen 'Det Gyldne Kamera', som bliver givet til den bedste debuterende instruktør.

Jacob har ikke alene sat sit aftryk på festivalen, men også på selve byen. Det imposante hovedkvarter Palais des Festivals på byens havnefront blev opført i 1979, altså to år efter Gilles Jacob tiltrådte.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden