Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Gerard Julien/Ritzau Scanpix
Foto: Gerard Julien/Ritzau Scanpix

»Grunden til, at der måske er færre spændinger i ’Alle ved det’ end i mine iranske film, er måske, at spanierne er meget mere direkte end iranerne. De åbner sig meget let, det gør iranere ikke. Iranere taler ikke særlig direkte til hinanden, heller ikke på vores sprog. Det hele er meget indirekte. I Spanien er det meget nemmere at udtrykke sine følelser og sige ting, som de er«, siger den iranske instruktør Asghar Farhadi.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Berømt iransk instruktør filmer i Spanien: »Jeg er ved at være så træt af at se mine film brugt, som om de var et Wikipedia-opslag om Iran«

Den berømte iranske filminstruktør Asghar Farhadis nye meget brogede familiedrama, ’Alle ved det’, foregår ikke i Iran, men i Spanien, med de spanske stjerneskuespillere Penelope Cruz og Javier Bardem. Kan den så samtidig være en allegori over alle diktaturets dårligdomme? Filmen får premiere i Danmark nu.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Penélope Cruz er en argentinsk kvinde, der tager til sin barndoms Spanien for at deltage i søsterens bryllup, og hun har sine to børn med. Den ældste datter bortføres under bryllupsfesten, og i dagene efter rasler familiens skeletter ud af skabene. Alle i denne lille landsby ved alt om alle, selv om det ikke må hedde sig. Alle ved f.eks., at det er kvindens ungdomselskede, Javier Bardem (der er hr. Cruz i det private liv), der er vinbonden uden for byen ...

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden