Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Daenerys skåler i et fint sølvbæger, men senere - da festen fortsætter - går hun tilsyneladende ud og henter sig en kop kaffe fra Starbucks.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kæmpe-ups i 'Game of Thrones': Mændene fuldede sig og dragemoderen drak ... to-go-kaffe?

Mens der blev skålet i store drikkehorn og bægre i seriens store festscene, drak Daenerys Tagaryen tilsyneladende en stor latte.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Artiklen er opdateret 10.5. 2019. Det fremgik tidligere, at papkruset var fra Starbucks. Det viste sig senere ikke at være tilfældet.

De fleste havde nok opmærksomheden rettet mod Jon Snow, der bliver dasket til af en godt tillakket Tormund Giantsbane, som drikker tæt af et stort tidssvarende horn og skvulper så meget med væskerne, at den retmæssige arving til jerntronen bliver strintet til i mandagens afsnit af ’Game of Thrones’.

Men selvfølgelig har nidkære seere også lagt mærke til scenens detaljer. Mens de to mænd fulder sig og griner, sidder dronning Daenerys og følger optrinnet koncentreret. Måske høj på koffein fra en tall skimmed latte? Foran dragemoderen står i hvert fald et to-go-papkrus.

Scriptfejlen har vakt hånlatter i alverdens talkshows som ’Good Morning America’ og CBS New York. Og på Twitter vil jokesene om det kiksede krus ingen ende tage.

Det diskuteres i stor stil, om der er tale om en virkelig pinlig fejl. Hver episode koster 15 millioner dollars at lave, og at ingen på det enorme filmhold lægger mærke til, at der foran hovedpersonen står en kaffekop, finder mange grinagtigt.

Men som værten på The Daily Show, Trevor Noah, siger: »I kan tro på en verden, hvor der eksisterer drager, men en to-go kop er for skørt for jer? Det hedder fantasiens kraft, o.k.?!«.

Andre igen spekulerer dog i, om der er tale om en bevidst forglemmelse fra skabernes side for at skabe endnu mere omtale af successerien? Som om det var nødvendigt ...

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden